VM Medıcal Park Samsun'dan 'Her Bağış, Yeni Bir Hayat' Semineri

VM Medıcal Park Samsun'dan 'Her Bağış, Yeni Bir Hayat' Semineri

VM Medical Park Samsun Hastanesi, '3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası' kapsamında organ bağışı bağlamında seminer düzenledi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi'nin konferans salonunda organ bağışı ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak broşürler dağıtıldı. Organ bağışlamak isteyen kişilerin başvuruları alınarak kayıtları oluşturuldu.

"Tek bir kişinin organları, çok sayıda kişinin hayata tutunması için umut oluyor"

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftasında VM Medical Park Samsun Hastanesi'ndeki  "Organ Bağışla, Hayat Ver" seminerinde yaptığı açıklamalarda "Organ nakliyle binlerce insanın hayatını kurtarmak mümkün. Bazen tek bir kişinin organları, çok sayıda kişinin tekrar yaşaması ve hayata tutunması için umut oluyor" dedi.

Bir kişinin hayatta iken özgür iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra, organ ve dokularının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesine organ bağışı denildiğini hatırlatan Dr. Mehmet Kazak, "Türkiye'de organ naklindeki en büyük sıkıntı organ bağışının azlığıdır. Organ bağışı azlığı sebebiyle bekleme listelerinde umutla bekleyen kişi sayıları artmaktadır. Türkiye genelinde Ekim 2023 verilerine göre; 24.424 kişi böbrek, 2582 kişi karaciğer, 1375 kişi kalp, 276 kişi pankreas,  192 kişi akciğer, 1 kişi ince bağırsak ve 3942 kişi de kornea nakli için beklemektedir'' diye konuştu.

Organ bağışı seminerine VM Medical Park Samsun Hastanesi Bölge Koordinatörü Dr. Hakan Özcan, Genel Müdür Akif Kırbaş, Başhekim Uzm. Dr. Şafak Aygül, Medikal Direktör Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Genel Müdür Yardımcısı Fatma Tan Dürüst, Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Dilek, Dr. Mehmet Kazak ve hastane çalışanları katıldı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER