Batman Üniversitesinde 'Kampüse Hoş geldin' ekinliği düzenlendi

Batman Üniversitesinde 'Kampüse Hoş geldin' ekinliği düzenlendi

Batman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının tanıtılması amacıyla merkez kampüste 'Kampüse Hoş geldin' açılış etkinliği düzenlendi.


Batman Üniversitesinde düzenlenen topluluk günlerinde 44 farklı stant açıldı. Toplamda 3 gün sürecek olan etkinlikler, topluluk tanıtımı ve üye alımları ile devam ediyor. Stantları ziyaret eden ve açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, 'Batman Üniversitesi olarak kampüse hoş geldin etkinliklerimiz var. Biz öğrencilerimizi, ciğerparelerimizi burada, kampüste vakit geçirmelerini, boş vakitlerini burada değerlendirmelerini istiyoruz. 44 farklı öğrenci topluluğumuz burada stantlarını açtı. Burada bilgilendirmelerini yaptı. Bu güzel havada ciğerparelerimiz öğrencilerimiz geldiler. Birbirleriyle tanıştılar ve kaynaştılar. Üniversiteli olmanın Batman Üniversitesinin birer parçası olmanın onurunu yaşadılar. Biz buna ortam sağladığımız için ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz, bitki akademisi topluluğundan tutun da diğer faaliyetlerini burada sergilediler. Bu şekilde öğrencilerimiz birbirleriyle iletişim haline geçtiler, etkileşimde bulundu. Sadece üniversite öğrencilerini değil, gördüğünüz gibi şehirdeki bu konulara ilgi duyan kendi çalışma alanı topluluk alanlarına ilgi duyan, bütün evlatlarımızı biz burada ağırlamak bilim ile şereflendirmek istiyoruz' dedi.
Bitki Akademisyen Topluluğu Başkanı Özlem Atalay ise 'Bitki Akademisyen Topluluğu 3 yıldır kurulan bir topluluktur. Topluluğumuzda gelen üyelerimize bitki hakkında bilgi veriyoruz. Bu hafta ise gelen üyelerimize, çilek ve fide tohumu hediye ediyoruz. Üyelerimizi bekliyoruz' ifadelerinde bulundu.
BATÜ Kamp ve Gezi topluluğu Başkanı Uldanay Zhalgasbaikyzy, doğa yürüyüşleri, kamplar ve kültürel geziler yaptıklarını belirterek, 'Üniversite öğrencilerine ücretsiz gezi düzenliyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine geziler düzenliyoruz. Yakın zamanda tüm Türkiye'ye geziler düzenlemeyi planlıyoruz'' diye konuştu.
Etkinliğin açılışına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Valisi Ekrem Canalp'ın eşi Dr. Ayten Canalp, Sanatçı Ahmet Özhan, kurum yöneticileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER