Başkan Abdulkadir Köstek: 'Atakum'un 5 yılı heba edildi'

Başkan Abdulkadir Köstek: 'Atakum'un 5 yılı heba edildi'

Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu olan AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'yi eleştirerek, Atakum ilçesinin son beş yılının heba edildiğini açıkladı.

Kayıp 5 yıl!

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci yönetiminde geçen dönemi, "kayıp 5 yıl" olarak nitelendiren AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, Cemil Deveci döneminde geçen yaklaşık 5 yıl içerisinde hiçbir icraatın gerçekleştirilmediğini iddia etti. Köstek, "Cemil Deveci dönemi, AK Parti Belediyeleri dönemlerinde elde edilen kazanımların da elden çıkarıldığı bir dönem olmuştur. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu duruma son vererek, AK Parti'nin hizmet belediyeciliğini en iyi şekilde ortaya koyacağız" dedi.

"Hatalar Tekrarlanmamalı!"

Atakum'daki imar planları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, geçmişten günümüze bugünün ihtiyaçlarına cevap veremeyen bir sonuçla karşı karşıya olduğumu ifade eden Başkan Köstek, "Bundan sonraki süreçte bu hataların tekrarlanmaması gerekiyor. Bu aşamada özellikle güvenli yerleşim bölgeleri kapsamında, zemin etüdü çalışmalarının yapılması büyük önem taşıyor. Yapılaşma stoklarına yönelik çalışmaları çok önemsiyoruz. Belediyelerimiz tarafından, parti ayrımı yapılmadan depreme karşı güvenli yapılaşmanın gerçekleştirilmesi çok önemli" diye konuştu.

"Deveci, ilk günden mağdur edebiyatı yapmaya başladı!"

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye eleştirilerini sürdüren Başkan Köstek, Atakum'un 2024 yılı bütçesinin 1.5 milyar TL. olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Bütçeyi oluştururken öncelikle gelirleri belirlemek son derece önem taşıyor. Gelir ve giderin denk olması hizmetler açısından çok önemli. Ancak Sayın Deveci göreve geldiği ilk günden beri mağdur edebiyatı yapmaya başladı. Bu noktada beceriksiz ve basiretsiz bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Bu geçen 5 yıllık zaman dilimi içinde vaat edilen hangi hizmetler hayata geçirildi? Deveci, daha ilk günden mağdur edebiyatından beslenen bir yönetim anlayışını benimsemiştir."

"Pozitif eleştiri geliştirir"

Bugüne kadar Atakum'un menfaati için ne varsa evet dediklerini ve destek verdiklerini kaydeden Başkan Köstek, "Sayın Deveci Atakum'a hizmet etmek için seçildi ve bunun gereğini yapmalıdır. Ama az kaldı, Atakum halkını hasret kaldığı belediyecilik anlayışı ile biz buluşturacağız. Sayın Deveci'nin Atakum Kent Meydanı'na inşa etmeye çalıştığı 100. Yıl Anıtı son derece yanlıştı. Her seferinde kent estetiğine vurgu yapan Deveci'ye bunu yakıştıramadım. Kentin estetiğine ve dokusuna yakışmayan ve vatandaşın anlamlandıramadığı bir beton yığınını oraya yapmaya çalışması kendisine yakışmamıştır" ifadelerine yer verdi.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER