Samsunsonhaber köşe yazarları Hatayspor maçıyla ilgili neler yazdılar?

Samsunsonhaber köşe yazarları Hatayspor maçıyla ilgili neler yazdılar?

Samsunsonhaber köşe yazarlarından Mehmet Yılmaz, Doğan Atlı, Akif Keleş, Olcay Köseoğlu ve Hamza Küçük Samsunspor'un Hatayspor galibiyetiyle ilgili neler yazdılar?

Eğer biz bu maçı 3-0 falan kazansaydık, inanın bu kadar etkili ve coşkulu olmazdı. Çünkü geriden gelmek ve üstelik 90+9'da gelen golle kazanmak, bu maçı hikayesi olan bir maça çevirirken, hem taraftarlarda hem de profesyonellerde büyük bir duygu patlamasına sebep oldu. Aradığımız galibiyete bu maçla birlikte ulaşmış olduk ve sadece üç puanı elde etmeyip, makus gidişatımızı da değiştirdik.

Bu anlamda Gisdol'un takımını daha iyi tanıması gerektiğini düşünüyorum. Başlangıç tertibi ne kadar hatalıysa, sonrasındaki dokunuşları da o kadar doğruydu. Maçı kulübeden gelenler çevirdi. Laura penaltı kazandırdı, Ercan attı. Fofana gol pasını verdi, Schindler kendisini de sevinç gözyaşlarına boğan golü attı.

Bu galibiyetin anlamlı olabilmesi için Çarşamba akşamı İstanbulspor'u da yenmemiz gerekiyor. Taraftar desteğiyle ve kazanılan moralle birlikte bunu yapacağımıza inanıyorum.

Mehmet YILMAZ

***

gelen taraftar maç boyunca desteğini sürdürdü. Fakat geçen maçlara göre birazcık sayımız düşük kaldı. Buna rağmen taraftarımızın iç saha ve dış saha maçlarında itici bir güç olduğunu unutmamak lazım. Yeter ki tribünlere hareketlenmesi için saha içinde bir şeyler gösterin.

Son olarak bu haftaki üç puanın tadını çıkarıp bir an önce erteleme maçına odaklanmamız lazım. Bu hafta güzel işler yaptık ve üç puan aldık. Onun yanında eksiklerimizi tekrar gördük. Fakat bunları geride bırakmalıyız. Tıpkı kaybettiğimiz maçlar gibi.

Olcay KÖSEOĞLU

***

Gisdol'un oyun planı Başakşehir maçıyla benzerdi. Önde iyi baskı yaptık. Çift forvetli baskı yerine 4-2-3-1'in tek forveti ile orta alan iç koridorundan baskı. Plan işe de yaradı. Muhammed Gümüşkaya maça 11 başladı. Maça 11 başlamakla oyuna sonradan girmek aynı etkiyi yapmıyor. Muhammed'in kendine güveni yerinde, topu da istediği gibi oyuna sokabilecek bir stili var. Emre Kılınç fiziki açıdan daha iyi duruma gelmiş, fiziki olarak oyundan kolay düşmedi. Tait - Bennasser orta alanda yine birlikteydi. Bennaser ikili pozisyonlarda yeteri kadar baskı kuramadığı için Tait'e de baskı yapma işi kalıyor. Gol yediğimiz pozisyonda Bennasser tam baskı yapamadığı için (Ankaragücü maçında da aynısı oldu) rakip 3 kişinin arasından geçip ters tarafa topu attı. Bennasser'in tam baskı yapmaması Tait'i oyundan düşürdü, yorgunluktan olsa gerek peş peşe pas hataları yaptı. Fofana her zaman artısı olan bir oyuncu, dün bunu bir defa daha gösterdi. Fofana ve Laura top rakipteyken baskı yapan oyuncular değiller. Laura ile birlikte Fofana aynı anda Hatay maçında sorun olmadı ama topla oynayan rakiplerde sorun olması muhtemel.

Hamza KÜÇÜK

***

Sezon başından itibaren elimizdeki kadroyla 4-2-3-1 taktiği ile puan ve puanlar alabiliriz diye birçok yazımda konuyu ısrarla ifade ettim.

Nihayet bu hafta tam manasıyla bu taktik ile maça başlanması, maçın sonucu konusunda umudumu arttırdı.

Ancak Teknik Direktör Marcus Gisdol doğru taktik, yanlış bir kadro tercihi ile sahaya çıksa da, ikinci yarı yaptığı değişiklikler yerindeydi.

İlk yarı Carlo Holse ve Marius Mouandilmadji yakaladığı pozisyonları gole çevirebilse, devre arasına 2-0 önde girilir ve daha rahat bir maç izlenebilirdi. Ancak son dakika gelen galibiyet kadar birleştirici olmazdı diye düşünüyorum.

Atılan gollere baktığımızda ise hepsinde ikinci yarı oyuna giren oyuncular sahne de vardı. Gaetan Laura penaltı yaptırdı. Ercan Kara penaltıyı gole çevirdi. Moryke Fofana asist yaptı, Kingsley Schindler gole çevirdi.

Akif KELEŞ

***

Galibiyet gölü sonrası sahada görmüş olduğumuz görüntüler , kötü gidişi her kesin ne kadar dur demek istediğinin en büyük göstergesiydi .

Fofana nın takıma olan katkısının ne olursa olsun ne denli fazla olduğu orta da , Laura nın da maç içinde ki istekli tavrı ve bende Fofi kadar varım demeye çalışması Hatay takımı karşısında bizi galibiyete taşıdı.

Doğan ATLI

EN ÇOK OKUNAN HABERLER