Samsun'da deprem riski taşıyan bölgeler!

Samsun'da deprem riski taşıyan bölgeler!

Deprem tartışmalarında ilgili bilim adamlarının Samsun'a olan bakış açılarını eleştiren Jeofizik Yüksek Mühendisi Cemal Uğurtay, Samsun'u bilimsel olarak incelemeyen insanların Samsun hakkındaki değerlendirmelerinin son derce yanıltıcı olduğuna dikkati çekti. Uğurtay, Samsun'daki riskli bölgeleri tek tek anlattı.

Toplumsal yaşamı ilgilendiren konulara eleştirel yaklaşım tarzı ve yorumları gündem olan Yusuf Demircioğlu'nun konuğu Jeofizik Yüksek Mühendisi Cemal Uğurtay oldu.

Samsun'da deprem riski taşıyan bölgeleri tek tek sıralayan Cemal Uğurtay Derecik, Çatalarmut TOKİ 1 ve TOKİ 2 Konutlarının olduğu bölgede ve Kışla Mahallesi'ndeki yapılaşmalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İnsan hayatının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayarak Samsun'daki yöneticilerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan Jeofizik Yüksek Mühendisi Cemal Uğurtay, kendi gerçekleştirdiği zemin etütleri ile tespit ettiği Samsun'daki riskli bölgeleri birer birer anlattı. Riskli bölgelerdeki inşaat çalışmalarının halan hız kesmeden devam ettiğine dikkati çeken Cemal Uğurtay, Kuzey Anadolu Fay hattı nedeniyle Samsun'da ihmal edilmemesi gereken noktalarda biran önce önlemlerin alınması gerektiğine işaret etti.  

Uğurtay, riskli bölgelerde özellikle belediyelerin denetimlerinin ve yönetim şekillerinin de ayrıca büyük önem taşıdığını ifade etti.

Samsun'da deprem riski taşıyan bölgeler!

EN ÇOK OKUNAN HABERLER