Kuzine Soba Tercih Sebepleri

Kuzine soba en büyük tercih nedeni çok amaçlı olmalarıdır.

Kuzine soba en büyük tercih nedeni çok amaçlı olmalarıdır. Bu sobalarda hem yemek yapabilir hem de olduğunuz odayı hatta evinize rahatlıkla ısıtabilirsiniz. Hatta bir kuzine soba tek oda dayanarak bütün evi kolaylıkla ısıtabilir. Çünkü bu sobaların 100 metre²'ye kadar ısıtma hacmi vardır. Ayrıca ısı koruyucu olan bu sobalar evinizi saatlerce sıcak tutacaktır. Böylece oldukça avantajlı olarak hizmet sağlanmış olacaktır.

İlk kuzine soba 1798 yılında üretilmiştir. Kuzine sobaların tarihçesi Münih'e kadar dayanmaktadır. Kuzine soba üretilirken tuğla ile üretimi sağlanmıştır. Hatta ilkkuzine soba da üzerine madeni raflar yapılmış bu sayede yemek pişirilmesi sağlanmıştır.

Kuzine sobalar ayrıca istendiği zaman kolaylıkla söne bilmektedir. Kuzine soba nasıl söndürülür?

  • Kuzine soba söndürmeye karar verdikten sonra bütün havalandırma kapaklarını kapatmamız gerekiyor.
  • Kapakların kapatılmasının ardından gövde kısmında bulunan havalandırma deliklerini de kapatmamız gerekiyor.
  • Tüm kapatma işlemlerinin gerçekleşmesinden sonra sobanın içinde olan ateşin yavaş yavaş söndüğünü göreceksiniz.
  • Sobayı daha erken 1 saatte söndürseniz bile mutlaka uyumadan önce tüm havalandırma deliklerini ve kapaklarını kapatmayı unutmamanız sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Kuzine Soba Neden Tercih Edilir?

Ülkemizin büyük bir kısmında artık doğal gaz kullanılmaktadır. Ancak hala bazı şehirlerde sobayla ısınma gerçekleşmektedir. Hatta yüksek gelen doğalgaz faturalarına karşı pek çok Doğalgazlı evde dekuzine soba kullanılarak ısınma sağlanıyor.

Kuzine sobalar hem cep dostu hem de oldukça maliyeti düşük ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Kaliteli kuzine sobalar kalın Çelik'ten ve kalın demirlerden yapılıyor. Böylece herhangi bir durumda asla soba içerisinde tepkime gerçekleşmesi ve zehirlenme gibi problemlerin ortaya çıkması mümkün olmuyor. Bu nedenle kullanıcıların kuzine soba seçerken mutlaka kaliteli be iyi malzemeli Kuzine soba tercih etmeleri gerekiyor.Hatta soba borularının mutlaka siyah renkli olması daha avantajlıdır. Siyah renkli borular özellikle bina tipi kullanımlar da dumanın daha kolay dışarı atılmasını sağlayacaktır.

Bu nedenle bu gibi hususlara dikkat etmeli doğrukuzine soba tercih yapmamız gerekiyor. Ayrıca kuzine sobalar seçilirken yakıt türüne göre seçim yapılmalıdır. Kömürlü Kuzine soba veya odunlu Kuzine soba modelleri arasından istediğinizi seçebilirsiniz.

Kuzine soba yakma sisteme tutuşturma işlemine dikkat ederek yapılmalıdır. Tutuşturmaya işlemi kesinlikle üst kısımdan yapılmalıdır. Ayrıca kuzine sobanın ateş bölmesinde yarısı kadar kömür veya odun koymamız gerekiyor.

 Ayrıca hava deliğini kesinlikle kapalı konuma getirmemiz şarttır. En son tutuşturacağınız kağıt parçası veya çıra parçasını sobaya atarak tutuşmasını sağlayabilirsiniz. Sobayı tutuştururken üstteki kademe deliklerini açmanız gerekiyor. Böylece sobanın da hızla alev almasını sağlayabiliriz.Kuzine Soba Kullanım Farkları

Kuzine soba ile diğer sobalardan ayıran en büyük özellik fırın özelliğidir. Hatta bu sobalarda bulunan iki katlı bölme sayesinde iki çeşit yemeği aynı anda bu fırın içerisinde pişire bilmeniz mümkün hale getirilir. Özellikle bu sayede hem ortamı tutabilir hem de lezzetli yemekleri hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kuzine sobaların boyutları ve derinliği diğer sohbet türlerine göre oldukça şık bir şekilde tasarlanmıştır böylece evinize hem şık hem de kaliteli bir görünüş kazandıracaktır.

Üstelik kuzine sobada bulma baca kolu ayarı sayesinde soba içerisindeki ateşin yarısını pişirdiğiniz yemeğe yarısını ortam ısısına verebilmemiz sağlanır. Nurakkuzine soba tüm sobalarını yakıt tasarrufu yapacak şekilde tasarlanmış bulunuyor. Böylelikle kuzine sobalarınızı daha düşük maliyetlerle kullanabilmeniz sağlanıyor. Üstelik site içerisinde onlarca farklıkuzine soba modeli bulunuyor. Siteyi inceleyerek kendinize en uygun kuzine sobayı seçebilir ailenizle keyifli bir kış geçirebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamanız halinde sitenin whatsapp ekininden hızlı yardım alabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER