21 Yıl Sonra Gelen Mektup

21 Yıl Sonra Gelen Mektup

Samsunsonhaber köşe yazarlarından Mehmet Yılmaz'ın, 2002 yılında gerçekleştirilen 'Cumhuriyetin 100. Yılına Mektup' kampanyası için oğluna yazdığı mektup yirmi bir yıl sonra teslim edildi.

2002 yılında PTT tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılına Mektup" kampanyası kapsamında yazılan mektuplar sahiplerine ulaştırılıyor. Bu doğrultuda mektubu gelenlerden birisi de sitemiz köşe yazarlarından Mehmet Yılmaz oldu. Oğlu Ertuğrul Yılmaz için, eşiyle birlikte yazdığı mektubu Ümraniye PTT Kargo Bölge Müdürü Eylem Doğan'ın elinden alan Yılmaz şu açıklamayı yaptı.

"Tam yirmi bir yıl önceydi, 26 Ekim 2002 günü postaya vermiştim mektubu. O zaman oğlumuz iki buçuk aylıktı. Şimdi ise bir üniversite öğrencisi. Tabii o zaman, yıllar sonra adresimizin neresi olacağını bilemeyeceğimiz için Samsun'da bir adres yazmıştık. Mektup İstanbul'a yönlendirildi. Oğlum, il dışında hukuk okuduğu için onun yerine ben gelip aldım. Ya hiç açmayacağız, onu bekleyeceğiz ya da o isterse açıp, görüntüsünü yollayacağız. Henüz bilmiyorum. Mektupta neler yazdığımı da pek hatırlamıyorum. Ama "iyi ki böyle bir şey yapmışız" diyoruz. Zaten bunca yıldır zaman zaman konuşup, bahsini ederdik. Özel bir kampanyaydı, mektubu elime alınca o yıllara gittim."

PTT'nin kampanyasına katılan vatandaşların 40 bin civarında mektup yazdıkları ve bu mektupların Ankara'da PTT'nin Zaman Kapsülü adı verilen bir bölümünde muhafaza edildiği, son bir haftadır ise dağıtımının gerçekleştiği bildirildi.

21 Yıl Sonra Gelen Mektup

21 Yıl Sonra Gelen Mektup

EN ÇOK OKUNAN HABERLER