Kaldırım da var, yol da var. Ama geçebilen yok!

Kaldırım da var, yol da var. Ama geçebilen yok!

Samsun'da kaldırım ve yol işgaliyle oluşan şehrin göbeğindeki ilginç görüntü! Samsun'da öyle bir nokta var ki, kaldırım ve yoldan geçebilene aşk olsun. Motosiklet tamircisi esnafın adeta işgal ettiği kaldırım ve yoldan geçemeyen Samsunlu vatandaşlar yıllardır süren soruna çözüm arıyor.

Samsun'un İskele Caddesi üzerinde Samsun İl Müftülüğü'nün yanı başında bulunan noktada, motosiklet tamircisi esnafın kaldırım ve yol işgali vatandaşları adeta isyanın eşiğine getirdi. Vatandaş: "Kaldırım var yürüyemiyor, yol var araçlarımızla rahat bir şekilde geçemiyoruz" dedi.

Kaldırımların ve çift şeritli yolun önemli bir bölümünün işgal altında olduğu bölgede, özellikle motosiklet ticareti ve tamiri yapan esnafın neden olduğu karmaşa vatandaşı adeta isyan ettirdi. Yıllardır aynı şekilde olduğu iddia edilen noktadaki sorunu dile getiren vatandaşlar, Trafik Polisinin de olaya seyirci kaldığını ve yaşanan durumun göz göre göre ihlal olduğunu belirtiyor. Samsunlu vatandaşlar, "Bu yolu her gün binlerce insan kullanıyor. Buradan geçen çoluk çocuk, genç yaşlı herkes zar zor geçebilen araçlarla aynı dar bölgeyi kullanarak hareket etmek zorunda. Vatandaşın hakkı olan yol ve kaldırımı işgal etmek kanunen suçtur. Bu çirkin ve dağınık görüntü, yaya ve araç trafiğinin doğru düzgün olmadığı karmaşa daha ne kadar sürecek" ifadelerini kullanıyor.  

 

Kaldırım da var, yol da var. Ama geçebilen yok!

EN ÇOK OKUNAN HABERLER