Tepecik İlkokulu 100. Yılda 81 İl 81 Emanet projesinde yer aldı

Tepecik İlkokulu 100. Yılda 81 İl 81 Emanet projesinde yer aldı

Samsun İlkadım Tepecik İlkokulu öğrencileri kuruculuğunu Esma Erçelik Kaplan ve Ayten Burcu Efe'nin yaptığı '81 İL 81 EMANET' eTwinning Projesi'nde 81 ilden 81 okulun dahil olduğu projede yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihini ve coşkusunu yaşatmak amacıyla, Türkiye'nin dört bir yanında etkinlikler düzenlenirken Cumhuriyet coşkusunun farklı bir şekilde ela alındığı "81 İL 81 EMANET" eTwinning Projesi'nde İlkadım Tepecik İlkokulu Samsun'u temsil etti.   

Tepecik İlkokulu 100. Yılda 81 İl 81 Emanet projesinde yer aldı

Projenin amacı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında gelecek nesillere anlatmak olduğunu dile getiren yetkililer, 100 yıllık serüveni anlatmak, vatan toprağının ne kadar değerli olduğunu, bu toprak üzerinde özgürce yaşamanın ne kadar önemli olduğunu kavratmak. Ayrıca bu proje sayesinde  Türkiye'de 81 ilde anaokulundan liseye kadar her kademeden öğrencilerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet'in, 81 ilde emin ellerde olduğunu göstermek hedefler arasındaydı. Proje ile 100 yıllık tarihi ve Cumhuriyetimize sahip çıkmanın önemini kavrayarak milli değerlerimize olan bağlılığı güçlendirirken aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliği de pekiştirmiş oldular. Öğrencilerimiz, bu proje ile bir araya gelerek gerçekleştirdikleri kareografi ile  Cumhuriyet sevgisini tüm Türkiye'ye anlatmaya çalıştılar." İfadelerine yer verdiler.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER