Gaziantep - Şanlıurfa Otoyolu'nda feci kaza: 5 ölü, 17 yaralı

Gaziantep - Şanlıurfa Otoyolu'nda feci kaza: 5 ölü, 17 yaralı

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu'nda içerisinde 22 kişinin bulunduğu minibüsün refüjdeki otları temizleyen karayolları kamyonuna çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 1 ağır 17 kişi de yaralandı.


Kaza, akşam saatlerine doğru Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Nizip ilçesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Diyarbakır'dan yola çıkan Necati Demir idaresindeki 21 ADE 794 plakalı yolcu minibüsü, refüjdeki otları temizleyen 33 ACR 915 plakalı Çetin Koçarslan kontrolündeki karayolları kamyonuna çarptıktan metrelerce savruldu.

Kaza yapan minibüs iki parçaya ayrıldı
Feci kazada sonucu minibüs iki parçaya ayrılırken, çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti
Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk değerlendirmede olay yerinde 1'i çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, 1'i ağır 17 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenler kimlik tespitlerinin yapılabilmesi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

17 yaralı çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı
Feci kazada yaralananlar ise sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Gaziantep, Nizip ve Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı. Tedavisi devam eden yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Vali Çeber kaza ile ilgili açıklama yaptı
Öte yandan, Gaziantep Valisi Kemal Çeber de sosyal medya hesabından kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Gaziantep-Nizip TAG otoyolu'nda saat 14.20'de bir yolcu minibüsünün kamyona arkadan çarpması sonucu maalesef 5 vatandaşımız vefat etti, 17 vatandaşımız yaralandı. Yaralılarımız Nizip ve Birecik'te bulunan hastanelere nakledildi. Otoyol tek yönlü olarak kısa süreli trafiğe kapatıldı. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum' ifadelerini kullandı.
Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER