CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Samsunsonhaber'de

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Samsunsonhaber'de

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu oldu.

Yusuf Demircioğlu'nun sorularını yanıtlayan CHP Samsun İl Başkanı Özdağ, Samsun'daki çevre sorunları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, Samsun'un göz bebeği, Karadeniz Bölgesi için doğal, kültürel ve sosyal açıdan önemli bir değer olan Kurupelit Marinanın ve daha pek çok yerin rant aracı haline dönüştürüldüğünü belirtti.

Rant alanına dönüştü

Samsun'un doğal ve kültürel zenginlikleri ve mirası ile daha yaşanabilir bir kent olarak gelecek kuşaklara bırakılmasının, siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesin öncelikli görevi olması gerektiğini dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Ancak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa DEMİR göreve geldiği günden buyana maalesef Samsun Halkına ait doğal zenginlikleri ticari meta olarak görmüş ve Büyükşehir Belediye Meclisindeki sayısal çoğunluğuna güvenerek doğal ve kültürel varlıklarımızı tek tek rant aracı haline getirmiştir" dedi.

Bilimsellikten uzak bir proje

Kurupelit Marinanın Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından doldurularak 500 metre açığına yeni bir marina yapılmasına karar verilme aşamasına gelindiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, "2016 yılında dönemin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, bilimsellikten uzak, çalakalem bir proje ile yaklaşık 14 Milyon Dolar (bugünkü TL karşılığı 390 Milyon TL) tutarında Samsun Halkın parası harcanarak, Kurupelit Marina hatalı bir şekilde tamamlanmıştır. Gelinen noktada Kurupelit Yat Limanı'nın mevcut kullanım alanlarının yıkılarak, büyük bir bölümünün dolgu yapılması ve daha kuzeyde yine kara ile bağlantılı bir mendirek yapılarak yat limanı tesis edilmesine ilişkin bir karar bugün birazdan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanacaktır. Sayın Mustafa Demir'in sözlü talimatı üzerine bu projenin komisyon görüşmelerine Marina Dayanışması ve Mimarlar Odası temsilcilerinin katılmasına izin verilmemiştir. Bu projede akademik, hukuki ve toplumsal mutabakat yoktur" diye konuştu.

Samsun halkının denizle bağını koparacak!

Kurupelit marina projesinin Atakum sahilinin ölüm fermanı olduğunu dile getiren Özdağ, "Bu Proje ile bir önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Samsun halkının cebinden yaklaşık 225 Milyon TL harcayarak çalakalem yaptığı beton imalat ve mendirek yıkılacak, şimdiki AK Partili Belediye Başkanı tarafından daha yüksek bir bedelle aynı yerde denizimize beton dökülecek. Bu proje Samsun'un ve Samsun Halkının deniz ile olan aşkının ve bütünleşmesinin ortadan kaldırılmasıdır, doğaya ihanettir. Öncelikle şunu belirtelim ki; Orta Doğu Teknik Üniversiteli bilim insanlarının ve konunun uzmanı mühendislerin raporlarına göre mevcut marina iyileştirilebilir durumdadır. Samsun Kenti, AK Partili Belediye Başkanlarının yapboz tahtası değildir. Samsun Kenti AK Partili Belediye Başkanlarının belediyecilik öğreneceği staj yeri ve yandaşlarına pazarlayacağı ticari bir mal değildir" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER