Samsun'da şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Samsun'da şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Samsun'da gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kuvvetli yağış sonrası günlük hayat olumsuz etkilendi, trafikte aksamalar yaşandı.

Samsun'da etkili olan kuvvetli yağış sonrası günlük hayat olumsuz etkilendi, trafikte aksamalar yaşandı.

Baruthane mevkisi, Atatürk Bulvarı'nın bir kısmı ile 100. Yıl Bulvarı Kilise Kavşağı'ndaki alt geçitte uzun araç kuyrukları oluştu. 

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi,  peş peşe uyarı yayınladı: 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 09.10.2023 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.


Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATI KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI: Batı Karadeniz'de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu, doğusu kuzeybatıdan 5 ila 7 yer yer 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

DOĞU KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI: Doğu Karadeniz'de rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.