Mehmet Özdağ, Samsun CHP İl Başkanı Seçildi!

Mehmet Özdağ, Samsun CHP İl Başkanı Seçildi!

CHP Samsun İl Başkanlığı, 38. Olağan Kongresi büyük bir heyecana sahne oldu. 5 adayın yarıştığı kongreden galip çıkan Mehmet Özdağ, CHP'nin Samsun'da yeni il başkanı oldu.

CHP'de yeni İl Başkanı Özdağ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi'nde yapıldı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, 635 delege oy kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun'da bugün yeni il başkanını seçti. Yapılan il kongresinde delegelerin büyük çoğunluğunun oyu ile yeni il başkanı olarak Mehmet Özdağ seçildi.

Fatih Türkel, Tufan Akcagöz, Aylin Tat, Mehmet Özdağ ve Ali İzzet Kavtelek'i yarıştığı kongre sonucunda yapılan oylamada Özdağ, Samsun'da CHP'nin yeni İl Başkanı oldu.

Mehmet Özdağ Kimdir?

Elektronik Mühendisi. 1966 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğdu.1980 yılında İlkadım Orta Okulu'nu, 1983 yılında 19 Mayıs Lisesi'ni bitirdi. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Türk Telekom Samsun Bölge Müdürlüğü'nde sırasıyla, Data Transmisyon Başmühendisliği, Bilişim Ağları Müdürlüğü, Network Sistemleri Planlama Kurulum Müdürlüğü ile Enerji ve Soğutma Sistemleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 30 yıla yakın Türk Telekom'da çeşitli birimlerde çalıştıktan sonra, en son yönetici olarak emekli olan Özdağ, iş hayatı yanında EMO Samsun Şube Başkanı, Samsun Çevre Platformu dönem sözcüsü ve Nükleer Karşıtı Platform (NKP) aktivisti olarak da ekoloji mücadelesi çalışmalarını yürüyor.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu ile Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) ve Ekoloji Birliği'nde yürütme kurulu üyesi görevlerinde de bulundu.