Sandıklılı kardeşlerin yaptığı dev alem Amasya'daki caminin minaresini süsleyecek

Sandıklılı kardeşlerin yaptığı dev alem Amasya'daki caminin minaresini süsleyecek

Afyonkarahisar'da 3 kuşaktır dededen toruna bakırcılık ile uğraşan Ali ve Alper Üstün kardeşler tarafından 2 metre kazan çapı, 350 kilogram ağırlığa sahip tamamen el işçiliği ve bakırdan yapılan dev alem Amasya'daki bir camiye gönderildi.


Sandıklı ilçesinde bakırcılık ile uğraşan Üstün ailesi tarafından hazırlanan dev minare alemi, Amaysa Suluova ilçesinde Şeker Camii'nin minaresini süsleyecek. Ali ve Alper Üstün kardeşler tarafından yaklaşık 1,5 aylık çalışma soncunda 2 metre kazan çapı, 350 kilogram ağırlığında ve 5 metre 30 santimetre yüksekliğinde tamamen el işçiliği ve bakırdan yaptıkları dev alemi, Amasya ili Suluova ilçesindeki Şeker Camii'ne gönderdi. İlçede yaptıkları alemlerin yurt içi ve yurt dışına gönderildiğini ifade eden Ali Üstün yaptığı açıklamada, 'Yaklaşık 1,5 aydır 4 kişinin çalışması ile tamamen el işçiliği olan bu alemi yaptık. Amasya, Suluova ilçesine göndereceğiz. Yurt içinde birçok ilimize alem yaptık. Amerika, Almanya gibi ülkelere de yaptığımız ürünleri gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde de bir Amerika projemizi tamamlayacağız. Tamamen el işçiliği ve çekiç ve örs ile fabrikasyon olmadan ürünlerimizi hazırlıyoruz' dedi.

'Yurt dışından yoğun bir talebimiz var'
Aile olarak mesleği devam ettirdiklerini ifade eden Alper Üstün ise, Türkiye'de ender yapılan mesleklerden birisini icra etmenin mutluluğunu duyduklarını ifade etti. Üstün, 'Sandıklı'da şu anda 2 bakırcı dükkanı kaldı. Osman amcamız var, o da emekli, çırak bulamadığı için bırakmak üzere, biz bu mesleğin son nesilleriyiz. Yurt dışından yoğun bir talebimiz var. Almanya, Kenya, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden talep olduğu gibi yurt içinde de yoğun bir talep oluyor. Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyoruz' dedi.