Samsun'da Emzirme Haftası etkinliği

Samsun'da Emzirme Haftası etkinliği

Samsun Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.


Samsun'un Atakum ilçesindeki Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezinde düzenlenen etkinliğe anne ve anne adayları katıldı. Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfında eğitmen Songül Dinç tarafından gebe ve anne adaylarına gebelik, anne sütü ve emzirme konulu eğitimler verildi. Gebe sınıfına gelen kadınlara beslenme hakkında diyetisyenler, ağız diş sağlığı hakkında diş hekimleri, gebe pilatesi ve nefes çalışmaları hakkında fizyoterapistler, psikolojik destek amaçlı da psikologlar tarafından bilgi aktarıldı.
Doğum sonrası da anneleri yalnız bırakmadıklarını, emzirme danışmanlığı ve aile planlaması eğitimi vererek anneleri doğum sonrası sürece hazırladıklarını belirten Atakum İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Barış Çankaya, her zaman eğitim gönüllüsü olup gebe sınıfının varlığını desteklediklerini vurguladı.
1-7 Ekim Emzirme Haftası sebebiyle gebe sınıfında eğitim alan anneler ve gebelerin davet edildiği etkinlikte, Fizyoterapist Mehtap Özlü tarafından anne-bebek pilatesi ve nefes çalışması yapıldı.