Sokak hayvanlarına yuva

Sokak hayvanlarına yuva

Samsun'da elektrik firması, yağmur ve karlı havalarda sığınacak yer arayan sokak hayvanlarına yuva kurdu.


Özelleşmesinden bu yana çevre ve sosyal alanda yaptığı kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) projeleri hizmet bölgesinde farkındalık oluşturan YEDAŞ, kamu kurumları ve kendi gibi özel şirketlere örnek oluyor. YEDAŞ önceki yıllarda yaptığı KSS çalışması ile Samsun ili Bafra ilçesi Kızılırmak Deltası'nda çok az sayıda bulunan dikkuyruk gibi nesli tükenmekte olan saz horozu ve turna gibi göçmen kuşların türlerinin korunmasında büyük rol oynamıştı. KSS çalışmalarına ara vermeden devam eden YEDAŞ beş yıllık bir projeye daha imza atarak Sinop Cuma Ovası'nda 56 leylek yuvası yerleştirmiş, leylek popülasyonunun takip edilmesi, çevresel şartların incelenmesi projesiyle elektrik tellerine zarar vermeden leyleklerin göç yollarına katkıda bulunmuştu.
KSS projelerine ara vermeden devam eden YEDAŞ, 'Hayvanları Koruma Günü'nde şirket önünde yağmur ve karlı havalarda şirket güvenlik alanını barınak gibi kullanan sokak dostlarına yuva aldı.

Şirket önüne özel yuvalar
Sokak hayvanları, çoğu zaman zorluklar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. YEDAŞ bu soruna dikkat çekmek ve çözüm sunmak amacıyla 'Hayvanları Koruma Günü'nde kurumsal sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Şirketin önünde bulunan alanlara yerleştirdikleri özel köpek evleri, sokak hayvanlarının barınabileceği güvenli ve sıcak bir ortam sundu. Bu bilinçle sokak hayvanlarına ev sahipliği yapan YEDAŞ, onlara daha iyi bir yaşam sağlayarak bu önemli günü kutladı. Bu projeyi hayata geçirirken, yerel bir veteriner ile iş birliği yapan YEDAŞ sokak hayvanlarının sağlık kontrollerini de yaptırdı.

'Sosyal sorumluluk projelerini inşa etmeye devam ediyoruz'
YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, 'Sadece elektrik dağıtım hizmeti ile sınırlı kalmadan, toplumda farkındalık oluşturacak konulara değinmeye ve sosyal sorumluluk projelerini inşa etmeye devam ediyoruz. Tüm canlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve bu kalitenin sürdürülebilir olması konusunda sorumluluğumuzun farkındayız. Şirket önünde yaz kış kendilerine bir yer edinmeye çalışan hayvan dostlarımız vardı. Genel müdürlüğümüzde çalışan arkadaşlarımızda giriş çıkışlarda hayvan dostlarımızla zaman geçiriyorlardı. Projemiz ile şirketimizin önünde bulunan sokak hayvanlarını barındırma kararı aldık. Hayvan dostlarımızın barınabileceği sıcak ve güvenli bir ortam sağlamak amacıyla özel olarak tasarlanmış köpek evlerini oluşturduk. Bu köpek evlerinin düzenli olarak bakımını yaptırarak, hayvanların saklanabilmesi için bir ortam sunacağız. Diğer şirketler de sokaklar hayvanların yardımına yönelik adımlar atmaları için ilham vermek istiyoruz' dedi.

Trafoda doğa canlıların resimleri
Projenin bir diğer önemli bileşeni ise trafo binalarının sosyal mesajlar ile giydirilmesi. YEDAŞ bugüne özel olarak hayvanları koruma teması ile trafo binasına giydirme projesini de tamamlandı. Bu giydirme, sokak hayvanlarını koruma ve refahı konusunda toplumun genelinde farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. YEDAŞ, Hayvanları Koruma Günü'nde toplumun sokak hayvanlarını koruma bilincini artırma ve yaşam alanlarına saygı duyma konusuna vurgu yapan önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atmış oldu.