Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 'Müptelayla Mücadele Semineri' verildi

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 'Müptelayla Mücadele Semineri' verildi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 2023-2024 akademik yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan öğrencilere, Oryantasyon Programı çerçevesinde Karabük Emniyet Müdürlüğü ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Müptelayla Mücadele Semineri' verildi.


Fakültelerin konferans salonlarında bir araya gelen akademisyenler ve fakülte yöneticileri, üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, KBÜ'deki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile birimler hakkında bilgi veriyor. Oryantasyon Programları çerçevesinde bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medyanın şuurlu kullanımı, uyuşturucu, alkol, kumar ve tütün gibi zararlı maddelerin kullanılmaması açısından farkındalık oluşturmak hedefleniyor.
KBÜ'den yapılan açıklamada, şu ana kadar İslami İlimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen seminerlerde, müptelanın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgi aktarıldığı belirtildi. Ayrıca madde müptelalığı, sigara, alkol ve teknoloji müptelalığı gibi yaygın müptelalıkların etkileri ve nasıl önlenebileceği konularının ele alındığı ifade edilen açıklamada, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da öğrencilere bilgilendirme yapıldığı aktarıldı.
Eğitim sonunda Karabük Üniversitesinde yeni eğitim görmeye başlayan yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin, müptelalıkla mücadeleye dair şuurlandırılacağı kaydedildi.