Samsunspor'un Yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Oldu

Samsunspor'un Yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Oldu

Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayırdıktan sonra Sergen Yalçın ve Aykut Kocaman ile görüşen Samsunspor, yeni hocasını buldu. Karadeniz ekibi, Rıza Çalımbay ile prensip anlaşmasına vardı.

Süper Lig'de beklenen sezon açılışını yapamayan Samsunspor'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu döneminin sona ermesinin ardından teknik adam arayışları tüm hızıyla başladı. Sergen Yalçın ve Aykut Kocaman ile de görüşme yapan Karadeniz ekibi, yeni teknik direktörünü büyük ölçüde buldu. 

Prensip anlaşmasına varıldı

Aykut Kocaman'ın takım çalıştırmak istememesi, Sergen Yalçın'ın da talepleri sebebiyle anlaşma sağlayamayan Samsunspor, son olarak Sivasspor'da görev alan Rıza Çalımbay ile prensip anlaşmasına vardı. Deneyimli teknik adamla Başkan Yüksel Yıldırım'ın son bir görüşme daha yapması beklenirken, büyük bir sürpriz çıkmaması halinde resmi sözleşmeye imza atılacak. 

En son Sivasspor'da çalıştı

Son olarak Sivasspor'da görev alan Rıza Çalımbay, geçtiğimiz sezon sonunda görevden ayrıldı. Sivasspor ile toplamda 187 maça çıkan deneyimli çalıştırıcı, 1.52 puan ortalaması yakaladı. Başarılı teknik adam daha önce Konyaspor, Trabzonspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Mersin İdmanyurdu, Rizespor, Eskişehirspor, Ankaraspor, Beşiktaş, Ankaragücü, Denizlispor ve Göztepe'de görev aldı.

Henüz galibiyet gelmedi

11 yıl sonra Süper Lig'e geri dönen Samsunspor, geride kalan 6 haftada sadece 1 puan topladı. Henüz galibiyeti bulunmayan Karadeniz ekibi, ligin dibinde bulunuyor.

Samsunspor'un Yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Oldu

KAYNAK: AJANSSPOR