Yüksekova'da domates hasadına başlandı

Yüksekova'da domates hasadına başlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilkbaharda ekimi yapılan domateslerin, sonbaharın yaklaşmasıyla hasadına başlandı.


Yüksekova'da ilkbaharda ekimi yapılan domateslerin, sonbaharın yaklaşmasıyla hasadına başlanırken, Antalya'nın domatesini aratmadı. Yüksekovalı çiftçiler arazilerinde ektikleri domateslerden hem satışını yapacak hem de ev yemeklerinde kullanacak. Vatandaşların geçmiş yıllarda sadece bahçelerinde ve kendi ihtiyaçları doğrultusunda domates ekimini yaptığını ifade eden Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ''Üreten Bir Yüksekova İçin' sloganıyla ilçenin dört bir yanını tarımla buluşturmasıyla bölge sebze konusunda artış gösterdi. Yüksekova Ziraat Odası öncülüğünde Büyükçiftlik Beldesi Cilo dağların eteklerinde ilkbahar aylarında 10 dönümlük arazi üzerine domates ekimini gerçekleştirildi. Cilo dağlarının eteklerinde bereketli toprakların verimiyle domatesler kırmızı-pembe renkleriyle güzel bir rekolte verdi. Çiftçiler kasa kasa domates kaldırırken, Antalya'nın meşhur domatesini aratmadı. Çiftçiler domateslerini kışlık yiyeceklerinde kullanmak üzere evlerindeki bodrumlarda muhafaza ederken, geri kalan kısmını ise ev bütçelerine katkı sağlamak için satışını da yapacaklar' dedi.

'Üreten bir Yüksekova için çalışıyoruz'
İlçenin her tarafını tarımla buluşturduklarını belirten Geçirgen, 'Cilo dağlarının eteklerinde ilkbaharda ekimini yaptığımız domateslerin şimdi de hasadına başladık. Çiftçilerimizle ve özellikle kadın çiftçilerimizi ön plana çıkartarak evsel hizmetlerden ziyade evlerine ekonomi gibi önemli katkılarda bununla sunacaklar. 10 dönümlük arazide ektiğimiz domateslerde çok güzel verim aldık. Bundan sonra gelen domateslerimizi iç piyasaya vereceğiz. Biz de Yüksekova kendi kendine yetecek duruma gelene kadar var gücümüzle çalışacağız. Kadınlarımız ev kışlık ihtiyaçlarını bununla giderecekler. İnşallah bundan sonra hedefimiz tüm Yüksekova'yı tarafımla buluşturmak olacak ve dışarıyla alım bağımını kesene kadar. Üreten bir Yüksekova için çalışacağız'' dedi.

'Cilo dağlarından gelen sular hasılata bereket getirdi''
Artık çiftçiler bundan sonra üretecek Yüksekova kazacak diyen çiftçi olan Reyhan İnce isimli kadın ise ''Saolsun Yüksekova Ziraat Odası öncülüğünde 10 dönümlük arazi üzerinde domates ekimini yaptık. Şükürler olsun Cilo dağından gelen sular sayesinde hasılat bereketli oldu. Domateslerimiz hem kırmızı hem de pembe renklerle gün yüzüne çıktı. Gayet güzel olmuşlar inşallah bundan sonrada da aynı verim olacak. Bize bu güzel desteği sunan Perviz Geçirgen başkana teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.