'Belediye başkanı ben olsaydım selde yaşananlar ...''

'Belediye başkanı ben olsaydım selde yaşananlar ...''

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Sağlık İl Müdürü Muhammed Ali Oruç ile ilgili kendisine de olumsuz duyumlar geldiğinden yaşanan sel felaketine kadar bir çok önemli konuda açıklamalarda bulundu.


Samsun'da yedek parça sıkıntısı nedeniyle arızalı trenlerin yedek parça olarak kullanıldığını böylece diğer trenlerin sağlam tutularak kullanılabildiğini kaydeden Yılmaz;" Samsun'da akıllı trafik sistemi ile ilgili sıkıntılar bana da ulaşıyor. Fakat o sistem tam olarak faaliyete geçmediği için sıkıntılı bir süreöç yaşanıyor. Tam olarak faaliyete girdiğinde sorun çözülecek. Hafif Raylı Sistem'de de eksik tren seferleri ile faaliyete devam edilmeye çalışılmakta. Çünkü, bu sistemde kullanılan tramvayların parçaları çok pahalı hale geldi. Arızalı trenlerin sağlam parçaları sökülüp diğer trenlerin faaliyette kalması için kullanılıyor" dedi.


SEL BENİM BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE OLSAYDI


Samsun'da yaşanan sel felaketinin dünyanın küresel ısınma sürecinin içinde bulunmasıyla alakasını anlatan Yılmaz, " Sel benim dönemimde de yaşansaydı aynı manzaralar olacaktı" dedi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ KONUSUNDA GEREKEN YAPILACAK


Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammed Ali Oruç ile ilgili kendisine de olumsuz duyumlar geldiğini belirten Yılmaz şunları söyledi; " AK Parti'de kimse kimsenin defosunu ve yükünü taşımaz, taşıyamaz. Bizim odağımızda insan olan bir siyasi hareketiz. Yapılması gereken değişikliğin gecikmesi söz konusu olabilir. Fakat, zamanı geldiğinde gereken yapılır"

'Belediye başkanı ben olsaydım selde yaşananlar ...''Bakan Koca, İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç'u görev aldı!