Samsun'da öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Samsun'da öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Samsun Yeşilkent Anadolu Lisesi öğrencileri her gün canları pahasına okula gitmeye çalışıyorlar.

Bugün okulların açılmasıyla Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Yeşilkent Anadolu Lisesi öğrencileri için kabus da başladı. Zira burada okuyan çok sayıda öğrenci, okula giderken zor anlar yaşıyor.

Her gün Samsun Ankara yolunu aşarak okula gitmek zorunda kalan öğrenciler tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorundalar.Okulun bulunduğu Derecik Mahallesi'nde Atatürk Bulvarı'nın üzerinden geçmeyi sağlayan bir üst geçit var. Ancak, öğrenciler bu üst geçiti kullanırlarsa bu defada ikinci bir tehlikeye maruz kalıyorlar.

Samsun'da öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Çünkü üst geçit Derecik Mahallesi'nin içine ulaşmasına rağmen Yeşilkent Anadolu Lisesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın karşısında kalıyor. Yani öğrenciler yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorlar. Üst geçiti geçtikten sonra okula ulaşmak için aşmaları gereken Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı trafiğin hızlı ve yoğun olduğu bir başka engel.

Üstelik okulun olduğu noktada Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde ne bir trafik ışığı ne de yaya geçidi var.

Samsun'da öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Veliler ve bölge esnafı, okula giden çocuklar için yaya geçidinin olmamasından yakınırken, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda çok sayıda kaza yaşandığına da dikkat çekiyorlar.

Mahalle adına konuşan Çetin Akduman; " Burada önlem alınması için illa bir çocuğumuzun ölmesi mi gerekiyor? Çocuklar Samsun Ankara yolunu geçmek için üst geçiti kullansa bu defa da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda ölümü göze almak zorunda kalıyorlar. Üst geçiti kullanmadıklarında da Samsun Ankara Yolu üzerinde ölümü göze almak zorundalar. Bu çocuklar hepimizin çocuğu ve geleceği. Burada yaşanacak bir olayda kim nasıl hesap verecek. Biz mahalleli olarak bu soruna bir çözüm bulunmazsa yol kapatma eyleminde dahi bulunacağız. Yetkililer artık sesimizi duysun" dedi. 

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ