Artvin Valiliği, Çoruh Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi İş Birliğiyle Hazırlanan 'Alaca Vücut Kremi' Satışa

Artvin Valiliği, Çoruh Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi İş Birliğiyle Hazırlanan 'Alaca Vücut Kremi' Satışa

Artvin'in ata mirası şifa kültürünün bir parçası olan 11 farklı tıbbi bitki karışımı, Artvin Valiliği, Çoruh Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi iş birliğiyle Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde vücut kremine dönüştürüldü.


Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler alanında çalışmalar yapan Iğdır Üniversitesi, yerel üretimi desteklemeyi kendisine şiar edinen Artvin Valiliği ve Çoruh Üniversitesi ile birlikte MarkaArtvin çatısı altında bir araya gelerek bu özel ürünü kozmetik sektörüne kazandırdı.
'ALACA Bitkisel Vücut Kremi Hassas Ciltlere Uygun ve Zararlı Kimyasallar İçermiyor'
11 farklı tıbbi bitkinin ekstraktı ile 21 bileşenli kompleks bir bitkisel ürün olan krem, hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerini dış etkilere karşı koruyan, besleyen ve rahatlatan bir özelliğe sahip. Ağrı giderici özelliği nedeniyle baş, alın, şakaklar, boyun, göğüs, omuz, sırt bel, kalça bacaklar, dizler, ayaklar gibi ihtiyaç duyulan bölgelerde cilde masaj yapılarak uygulanıyor.
Ayrıca fenolik ve flavonid içeriği, antioksidan özelliği ve muhtevasında bulunan P vitamini nedeniyle ideal bir temizleyici olup cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor.
Hiçbir zararlı kimyasal içermeyen kremin, doğanın iyileştirici gücünü keşfetmek isteyenler için en doğru adres olarak öne çıkması bekleniyor.