Tufan Akcagöz CHP Samsun İl Başkan adaylığını açıkladı

Tufan Akcagöz CHP Samsun İl Başkan adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, il başkanlığı adaylığını 'Derdimiz makam kovalamak değil. Memlekete demokrasi vadederken, parti işleyişi söz konusu olduğunda bundan uzak durmayı asla kabul etmiyoruz.' diyerek il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, il başkanlığı için adaylığını açıkladı. 2015-2018 yılları arasında il başkanlığı yapan Akçagöz, Mehmet Özdağ ve Ali İzzet Kavtelek'ten sonra adaylığını açıklayan üçüncü isim oldu. Akçagöz, yeni bir başlangıç için adaylığını açıkladığını ifade ederek, "Her yeni başlangıcın, hiç şüphe yok ki içinde taşıdığı bir umut, bir heyecan ve gelecek güzel günlere dair inancı vardır. Bugün burada, işte bu heyecanı taşıyoruz. Yüreğimizde taşıdığımız bu heyecan, her yaptığımız işte, her attığımız adımda bizimle birlikte var olmaya devam edecektir." diye konuştu. İktidar eleştirisi yapan Tufan Akçagöz, yerel yönetimlerin millete hizmet etmekten ziyade iktidar yandaşlarına hizmet ettiğini dila getirerek, "Memleketin belediyeleri, millete hizmet yerine AK Parti hükümetlerinin arka bahçesi olarak ve adeta yandaş iş adamlarına destek olmak adına faaliyet göstermiş, Samsun Büyükşehir Belediyesi de dahil önümüzdeki elli yıl ödeyemeyeceğimiz kadar borç yükünün altına girmişiz." şeklinde konuştu.

Tufan Akcagöz CHP Samsun İl Başkan adaylığını açıkladı

"SAMSUN'DA ARAP GETTOLARI OLUŞTU"
Akcagöz, Samsun'da Arap gettoları oluştuğuna dikkat çekerek, "Memleketin geleceği ipotek altında. Samsun, pilot bölge ilan edilmekle, Arap coğrafyasından kontrolsüz bir şekilde son on yıldır binlerce göçmen Samsun'a yerleştirilmiş. Bu on yıl içinde Arap halk Samsun'un çeşitli mahallelerinde adeta gettolaşmış; kendi sosyal alanlarını yaratmış ve denetimsiz bir şekilde hayatını idame ettirmektedir. Samsun, IŞİD operasyonlarının merkezi haline gelmiş. Terör örgütüne yapılan operasyonları şöyle bir internet ortamında tarayın; Samsun'un içine düştüğü içler acısı durumu görürsünüz. Göçmenlerin ne kadar kalacakları, ne zaman gidecekleri belli değil. Dolayısıyla, Samsun'un önümüzdeki on yılı da yanlış göç ve göçmen politikalarının doğurduğu sorunlarla uğraşmakla geçecektir. Dış politikada da memleketimiz en kötü dönemini yaşamaktadır. Türkiye'nin komşuları ile arasında, uluslararası hukuktan kaynaklanan komşuluk hukuku tamamen rafa kalkmıştır. Güzel memleketimiz, komşu ülkelerin yurttaşları tarafından yaşadığımız ekonomik çalkantılar nedeniyle ucuz pazar olarak görülmektedir. Suriye ile kalıcı barışın yolu açılmalı; diplomatik düzeyde görüşmelere acilen geçilmelidir. Kan ve barut kokusundan bıkan, yorulan bölge halkının sosyal ve ekonomik gelişimi için acil önlem paketleri açıklanmalıdır." diye konuştu.

Tufan Akcagöz CHP Samsun İl Başkan adaylığını açıkladı

"SAMSUN'UN DAĞI, TAŞI, TOPRAĞI, SUYU BİZİM"
Samsun'un göç veren bir yerleşim haline geldiğini belirten Akcagöz, "Bunun sebepleri bellidir. Yıllardır oyalanan Samsun halkına, türlü vaatlerle AK Partili belediyeler tarafından kandırılan Samsun halkına, tüm gerçekleri anlatmaya, Sayıştay raporlarına yansıyan gerçekleri ifşa etmeye devam edeceğiz. Siyaset üretmek, laf üretmek değildir. Siyaset, topluma kılavuzluk edebilmek adına, önderlik edebilmek adına çıkılan yolu işaret eder. Samsun'da, daha önceki İl Başkanlığımız döneminde Samsun halkının avukatlığını üstlendik. O dönemde olduğu gibi önümüzdeki İl Başkanlığımız döneminde de Belediyeleri adım adım takip edeceğiz. Gerek Belediye Meclis Üyelerimiz ile, gerekse yargı yoluyla bu belediyelerdeki hukuk dışı uygulamaları bir bir ortaya çıkaracak ve Samsun halkının hakkını hukukunu savunup, bu doğrultuda mücadeleyi en tepe noktaya taşıyacağız. Samsun'un dağı, taşı, toprağı, suyu bizimdir. Kamuya ait bu varlıklarımızın peşkeş çekilmesine, talan edilmesine, çevrenin zehirlenmesine, dün dur dediğimiz gibi bugün de dur diyeceğiz ve bu yöndeki sorumluluk projelerini hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Tufan Akcagöz CHP Samsun İl Başkan adaylığını açıkladı

"DERDİMİZ MAKAM KOVALAMAK DEĞİL"
"Derdimiz makam kovalamak değil" diyen Akcagöz, "İz bırakmak, dişe dokunur iş yapmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirasçısı olarak görev talep etmekten ibarettir. Bu dönem bizim usta işler yapacağımız bir dönem olacaktır. Bu ustalık döneminde, CHP Samsun örgütü ile birlikte inanıyorum ki Samsun'un ayakta alkışlayacağı işlerin altına hep birlikte imza atacağız. Tek bir kişinin böyle bir savaşta galip çıkması mümkün değildir. O halde, daha önce yaptığımız gibi bu süreçte de tüm ilçelerimizi dinamize edecek faaliyet alanlarını bulup, tahlil edip yol alacağız. Mustafa Kemal'in bize bıraktığı en büyük miras, laik Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu eseri korumak ve yüceltmek, Atatürk tarafından en kutsal görev olarak tanımlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, yetmiş yıldır emperyalizmin kucağında oyuncak olmuş sağ iktidarlar tarafından idare edilmektedir. Türk solunun, sağ siyasal çevrelerden öğreneceği yeni hiçbir şey yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetim yapısı ise, ancak ve ancak parti tüzüğü ve programını benimsemiş insanlardan oluşmalıdır." şeklinde konuştu.

Tufan Akcagöz CHP Samsun İl Başkan adaylığını açıkladı

"İNANMIŞ HİÇ BİR YURTSEVERİN TESLİM OLMA HAKKI YOKTUR"
Katılımcı demokrasiyi etkin bir şekilde parti içinde hayata geçirmek zorunda oldularını sözlerine ekleye Tufan Akcagöz, "Memlekete demokrasi vadederken, parti işleyişi söz konusu olduğunda bundan uzak durmayı asla kabul etmiyoruz. Daha demokratik ve çoğulcu katılımı esas alan bir tüzük yazmalı, unutulduğunu zanneden en ücra köydeki üyemizi de Cumhuriyet Halk Partisi'nin işleyen çarkları arasına dahil etmeliyiz.

Önseçimi savunmaktan çekinmemeliyiz. Bunu söylerken, üyelerin sürece katkısını da önseçime indirgeyemeyiz. Aktif üye/pasif üye ayrımı ile, emek verenler ile kendisini kızağa çekmiş olanları ayıracağız. 2023 seçim sonuçları, hepimizde ciddi bir karamsarlık, geleceğe dair büyük bir umutsuzluk ve belki de çaresizlik duygusu yaratmış olabilir. Seçimlerin bu şekilde psikolojik sonuçları da maalesef vardır. Ancak, Atatürk devriminin ışığına inanmış hiçbir yurtseverin köşeye çekilmeye, teslim olmuş gibi davranmaya hakkı yoktur. İnandığımız idealleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Düştüğümüz yerden kalkmasını bileceğiz. Ben yürekten inanıyorum ki, her gecenin bir sabahı olduğu gibi, her şer yönetimin de mutlaka bir sonu vardır. Elbirliği ile bu başarıyı elde edeceğiz. Son olarak; Bir Atasözü der ki; "Sen değiştiğinde, talihin de değişir." Değişmek, gelişmenin en anlamlı adımıdır.