Samsun turizmde kan kaybediyor! İl Müdürleri ne yapıyor?

Samsun turizmde kan kaybediyor! İl Müdürleri ne yapıyor?

Samsun'a bu yaz gelen turist sayısı 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 15 azaldı. Rakamlar turizmcileri korkuturken bu durum koltuk sahiplerinin pek umurunda değil gibi.

Samsun turizm alanında her geçen gün kan kaybediyor. Samsun'a bu yaz gelen turist sayısı 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 15 azaldı. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bu düşüş sadece yüzde 5. Samsun turizminin kan kaybediyor olması turizmcileri korkuturken Samsun İl Kültür Turizm Müdürü Adnan İpekdal ve Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'nin bu konuda ne yaptıkları merak konusu.

Samsun İl Kültür Turizm Müdürü Adnan İpekdal turizm sektörünün paydaşları özellikle de otel ve acentalar ile yakın diyalog ve çalışma içerisinde olmamakla itham ediliyor.
Otelleri ziyaret etmediği sadece kentteki otellerin depremzedelere kapılarını açmasına karşılık olarak Samsun Valiliği tarafından hazırlanan teşekkür mektubunu vermek için otelleri ziyaret ettiği iddia edilen İpekdal'ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımları da eleştiri konusu.


"Elbette İpekdal'ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları kendi tercihidir ama Samsun İl Kültür Turizm Müdürü'nün kenti tanıtıcı paylaşımlarda bulunması turizm ve kültüre daha fazla faydalı olacaktır. " şeklinde yöneltilen eleştiriler ayyuka çıkmış durumda.
Paylaşımların kentin turizm ekonomisine katkı vermekten çok uzak olduğu belirtilirken kültür konusunda da kentin genelini kapsayacak değil tam tersine seçici paylaşımlar olduğu kaydediliyor.

Samsun turizmde kan kaybediyor! İl Müdürleri ne yapıyor?
Mecburiyetler hariç faaliyetlerde bulunmadığı iddia edilen İpekdal'ın Turizm çalıştaylarına düzenleyici olmak yerine sadece katılım sağladığı öne sürüldü.

 

Samsun turizmde kan kaybediyor! İl Müdürleri ne yapıyor?

Samsun turizmde kan kaybediyor! İl Müdürleri ne yapıyor?

GELEN GİDENİ ARATTI

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde iken Afyonkarahisar İl Müdürlüğü'ne atanan İsmail Kasapoğlu'nu Samsun arar hale geldi ama iş işten geçti.
Turizm sektörünün paydaşlarından edinilen bilgilere göre İsmail Kasapoğlu federasyonlar ile sıkı ilişki kurmaya özen gösteren bir bürokrattı. Kente federasyonları davet eden gezdiren ve mutlaka Samsun'a her ay en az bir organizasyon kazandıran bir il müdürü idi. Afyonkarahisar İl Müdürü iken Samsun'a atanan Feyzullah Dereci döneminde ise organizasyonlarda ciddi bir düşüş olduğu kaydediliyor.

Dereci döneminde 2023 yılı Şubat ayında Türkiye Okçuluk Federasyonu, Samsun- İlkadım Okçuluk Tesisleri'ni tüm malzemelerini alarak terk ederken, Samsun'da yapacağı tüm şampiyonaları da iptal ederek Antalya'ya kaydırdı.

Bu durum spor camiasında Samsun'un imajına ciddi zarar verirken 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı için Samsun Batıpark alanına inşa edilen spor tesisleri de boş kaldı.
A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde Samsun'da Galler ile yaptığı müsabakada da Dereci'nin etkisinin olup olmadığı da tartışılıyor.
Ancak turizm sektörünün hemfikir olduğu konu ise şu; Samsun bu şekilde devam ederse sadece geçerken uğranılacak, konaklanmayacak yada turizm pastasından pay alamayacak bir şehir haline gelecek.

ÖZEL HABER