Erhan Usta: 'Felaketin nedeni plansızlık ve tedbirsizliktir'

Erhan Usta: 'Felaketin nedeni plansızlık ve tedbirsizliktir'

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun'da yaşanan sel felaketlerinin sebebinin 24 yıldır Samsun'u yöneten zihniyetin sorumsuzluğu ve tedbirsizliği olduğunu söyledi. Usta, vizyon eksikliği ve rant hırsının sonuçlarının ağır olduğunu, Samsunlunun kozmetik belediyecilikle avutulduğunu belirtti.

Samsun'da yaşanan sel felaketi nedeniyle, selin yaşandığı bölgede yaptığı incelemeleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, her yaşanan sağanağın ardından Samsun'un büyük bir dramla karşı karşıya kaldığını ve Samsunlunun yıllardır kozmetik işlerle avutulmaya çalışıldığını söyledi.  

Erhan Usta: 'Felaketin nedeni plansızlık ve tedbirsizliktir'

Her yaşanan sağanağın ardından Samsunluların diken üstünde olduğunu belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta yaptığı açıklamada, "24 yıldır bu şehirde şehrin bütününü kapsayacak bir yönetim anlayışını geliştiremediklerinden her sağanakta aynı tablo ile karşılaşıyoruz. Her seferinde aynı sorun aynı sonuç ortaya çıkıyor" dedi. 

Samsun her yağışta tedirgin oluyor!

Selin sebebinin büyük bir vizyon eksikliği ve rant hırsı olduğunu dile getiren Erhan Usta, "1,5 ay içinde Gülsan Sanayi Sitesini 4 kez sel bastı. Selin ardından vatandaşımız kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluktan şikayet ediyor. Üst üste yaşanan felaketler büyük bir plansızlık ve tedbirsizliğin olduğunu göstermektedir. Özellikle Samsun'da kontrolsüz bir şekilde yeşil alanların imara açılması da bu durumun ortaya çıkmasına neden olan bir diğer önemli konudur. Özellikle Gülsan'da yıllardır ızgaralar temizlenmediği gibi logar kapaklarının üzerine ise beton dökülüyor. Böylece her yağışta tedirgin olan bir Samsun karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Erhan Usta: 'Felaketin nedeni plansızlık ve tedbirsizliktir'

Samsun kozmetik işlerle avutuluyor!

Samsun'da seli önlemeye yönelik önerilerde de bulanan Usta, "Öncelikle bütüncül bir yaklaşımın geliştirilmesi gerekiyor. Büyük altyapı projelerine ihtiyaç var. Kozmetik işlerle Samsunluyu avutamazsınız. Her felakette geç kalınıyor. Felaketin ardından ise yaralar sarılmıyor. Vatandaşlarımızın zararlarının telafi edilmesi gerekiyor. İşyerleri ve konutlarda büyük sorunlarla karşı karşıya olan vatandaşlarımız var" şeklinde konuştu.

Türkiye'de demokrasi kültürünün son derece düşük olduğuna değinen ve bu nedenle muhalefetin birçok konudaki çözüm önerilerine hükümetin kulak tıkadığını belirten Erhan Usta, çözüm yolları üretmekten ve kamuyu ile bunu paylaşmaktan başka ellerinden bir şeyin gelmediğini de sözlerine ekledi.