Gülsan esnafının beli büküldü! Her selde aynı manzara

Gülsan esnafının beli büküldü! Her selde aynı manzara

Samsun'da bir yıl içerisinde üçüncü sel felaketi yaşandı. Her yağmur ve sel sonrasında Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki manzara değişmedi.

Bu yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Samsun'da sokaklar, caddeler, iş yerleri sular altında kaldı. Her yağmurda ve sel felaketinde sular altında kalanGülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnaf ise sürekli zarara uğramaktan yoruldu.

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, Gülsan Sanayi Sitesi'nde yaşanan sel felaketiyle ilgili ' Artık sel olmadan önce gerekli önlemler alınsın' dedi.

Gülsan esnafının beli büküldü! Her selde aynı manzara

'SEL OLMADAN ÖNLEM ALINMALI'

Eyüp Aydın açıklamasında;'' Daha önce yaşanan sel felaketlerinde zarar ziyan karşılandı. Esnaf ödenek aldı, KOSGEB acil destek kredisinden de yararlandılar. Bu artık üçüncü sel felaketi dün Gülsan Sanayi Sitesi'nde hasar tespit çalışmaları sonlandı. Selden sonraki süreçlerle ilgili bir problemimiz yok önemli olan sürekli bu durumu yaşamamak. Artık esnafımızın da psikolojisi bozulmuş durumda her yağmur yağdığından sel mi basacak korkusu yaşıyorlar. Sel olmadan önce önlem alınması gerekiyor. Sel olduktan sonrası bir şekilde hallediliyor'' açıklamasında bulundu.

'GÜLSAN ESNAFININ BELİ BÜKÜLDÜ'

Eyüp Aydın; '' Esnafın zararını ziyanını geçtik, burada iş kaybı da oluyor. Günlerce temizlik yapıyorlar, mallarını kurtarmaya çalışıyorlar. Esnafın beli büküldü. Biz burada dere yatağında bulunan bir bölgede değiliz. Yarın başka bir sel yaşayacağız, sürekli bu tekrar edecek. Bununla ilgili artık bir çalışma yapılması lazım bu bölgede, sorun neyse çözülmesi gerekiyor'' dedi.

SAMSUNSONHABER-KÜBRA ÖKSÜZ