Samsun sahili büyük tehdit altında!

Samsun sahili büyük tehdit altında!

Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu olan Marina Dayanışma Grubu Üyesi Av. Fatih Yıldıran, ''Marina Projesi Samsun kumsallarını yok edebilir'' dedi.

Marina Dayanışma Grubu Üyesi Av. Fatih Yıldıran, Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu ile bir araya geldi.

'MARİNA ATIL KALDI'

Samsun Sahilinin büyük tehdit altında olduğunu belirten Av.Fatih Yıldıran ; ''Hepimiz Samsunluyuz , Samsun'u çok seviyoruz. Marina Dayanışması sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği kolektif akıl platformu diyebiliriz. Burada bulunan Marina, şehrin bir marinası olsun diye yapılmıştı. Uzmanlar bunun yeri ve noktasında bazı kaygılarımız var demişlerdi. Burada dere ağzı var çünkü ve dedikleri de oldu, burası sıcak havalarda özellikle çok kokuyor. Marinanın yeri doğru değildi. Bu alana ufak tekneler girebiliyor sadece, burası atıl kaldı. Marina bilerek mi atıl tutuluyor? Başka projelere yer açmak adına tabi ki buda düşündürücü bir bakış açısı'' şeklinde konuştu.

'MARİNA PROJESİ SAMSUN KUMSALLARINI YOK EDEBİLİR'

Av.Fatih Yıldıran ; ''Samsun'da doğaya karşı mücadele verilmeye çalışılıyor. Doğaya ve bilime saygılı projelere destek verilmeli. Buranın hali ortada işte trilyonlarca para gitti heba oldu. Buraya bir yapı yapılması düşünülüyor ama biz bu kumsalın kaybedilme riski olduğunu söylüyoruz. Bu kumsallar milyonlarca yılda oluşuyor. Bir insan ömrü değil, bir kaç kuşak değil çok daha fazlası. Bunu kaybettiğimiz zaman bunu getirmek mümkün değil. Marina projesi Samsun kumsallarını yok edebilir. Burası yaşamın olduğu yer, kaybedersek çok şey kaybetmiş olacağız. Biz burayı kaymetme riskinin duyulmasını istiyoruz '' dedi.

SAMSUNSONHABER