Okul bahçesindeki ağaç katliamının nedeni kafe yapmak mı?

Okul bahçesindeki ağaç katliamının nedeni kafe yapmak mı?

Eski Samsun Anadolu Lisesi'nin arka bahçesindeki asırlık ağaçların, Muhsin Yazıcıoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu için kafe yapmak amacıyla kesildiği iddia ediliyor.

Kesilen ağaçların yerinde Muhsin Yazıcıoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu için kafe yapılacağı iddia ediliyor!

Eski Samsun Anadolu Lisesi'nin arka bahçesinde, Muhsin Yazıcıoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu'nun ise girişinin birkaç metre yanında yaşanan ağaç katliamının nedeninin, Muhsin Yazıcıoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu'na bağlı yapılacak bir kafe için alan açmak olduğu iddia ediliyor.

Bir okul bahçesinde böyle bir olayın yaşanmasının son derece üzüntü verici bir durum ve gelişme olduğuna dikkati çeken Samsun Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Nevzat Demirer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eskiden insanlar ağaçlara daha saygılıydı. Son zamanlarda ağaçlara olan bu yaklaşımı anlamak mümkün değil. Doğaya ve ağaçlara saygı kültü giderek yok olmasından büyük üzüntü ve endişe duyuyoruz" dedi. 

Okul bahçesindeki ağaç katliamının nedeni kafe yapmak mı?

Bütün Samsunlulara geçmişten bir emanetti!

Eski Samsun Anadolu Lisesi'nin arka bahçesinde Eski Samsun Bilim Sanat Merkezi'nin ise hemen girişinin birkaç metre yanında meydana gelen olayın şimdiki adıyla Muhsin Yazıcıoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu'na tahsis edilen alanda meydana geldiğine değinen SAL Mezunlar Derneği Başkanı Nevzat Demirer, "Böyle bir ağaç kesimi sebebi ne olursa olsun kabul edilemez. İnsan hayatında ağaç kadar değerli olan çok az şey vardır. Bu ağaçlar bize, esasen bütün Samsunlulara geçmişimizden bir emanetti. Biz de bu emaneti geleceğimize, çocuklarımıza kalması için mücadele etmeliydik" diye konuştu.

Kurudu diye kesilen ağaçlardan geriye kalan parçalar tüm gerçeği gözler önüne seriyor!

Samsun'da okul bahçesinde ağaç katliamı!

ÖZEL HABER-SAMSUNSONHABER