Zaferin 101'inci yılı Ünye'de coşkuyla kutlandı

Zaferin 101'inci yılı Ünye'de coşkuyla kutlandı

Ordu'nun Ünye ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Ünye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Kaymakam Ayhan Işık'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından ilçe protokolünün katılımıyla, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması sonrası saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. İlçe Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı törene katılanların bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Ünye Askerlik Şubesi Başkanı Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya, 'Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 101. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bu kutsal tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz' dedi.

Kaymakam ve minik kız horon tepti
Program Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi, Ünye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunlarının gösterileri ile Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirlerle devam etti. Programda ayrıca ilginç anlarda yaşandı. Yapılan halk oyunları gösterileri sırasında alanda bulunan küçük bir kız çocuğunun çalan horon havalarıyla birlikte oynamak istemesi üzerine, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık'ta minik kız çocuğunu elleriyle oynattı. Yaşanan o anlar ise ilçe protokolünün ve vatandaşların gülümsemesine neden oldu.
Program yapılan çeşitli gösterilerin ardında sona erdi.