Sinop'ta 'hedef 3. Lig' kampanyası

Sinop'ta 'hedef 3. Lig' kampanyası

'Profesyonel Ligde Takımı Olmayan İl Kalmasın Kampanyası'na Sinop da destek verdi.


Profesyonel ligde futbol takımları bulunmayan 16 ilde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarının(ASKF) temsilcileri ile gazeteciler cemiyeti temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak, 3. Lig'de yeni bir grup oluşturulup 16 ilin takımlarının bu gruba alınmasını teklif ettiler.
16 ilin ASKF başkanları, Cumhuriyet'in 100. yılında 15 milyon futbolseverin desteklediği 16 il takımının profesyonel lige çıkarılması talebinde bulundu. Profesyonel ligde takımı olmayan illerin; Ardahan, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Hakkari, Kars, Kilis, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Yozgat olduğu duyuruldu.
Sinop ASKF Sinop Başkanı Ayhan Özhan düzenlenen basın açıklamasında Sinop'un profesyonel ligde takımının bulunmadığını hatırlatarak, 'İlimizin yanı sıra ülkemiz genelinde 16 ilimizde de profesyonel takım bulunmamaktadır. 16 ilimizde yerleşik nüfus olarak toplam 4 milyon 507 bin, bu illerin nüfusuna kayıtlı olup yurt içi ve dışına dağılmış ancak halen hemşericilik ilişkileri devam eden yaklaşık 15 milyon vatandaşımızın illerinde profesyonel futbol takımı görme istekleri giderek çok üst düzeylere varmıştır. İşte giderek artan ve dipten yukarıya gelen bu istek ve arzu sonucu bir araya gelen 16 ilimizin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanları bu bildiriye imza koyarak, taleplerini başta, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ilgililere ve futbol kamuoyuna duyurmak istemişlerdir. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımızın karar ve talimatları sonucunda ülkemizin tüm illeri kendi üniversitelerine kavuşmuşlardır. İçinde bulunduğumuz yıl Cumhuriyetimizin 100. yılıdır. Diğer yandan 2023'ün Türkiye Futbol Federasyonu'nun da 100. yılı olduğunu belirtmek isteriz. Tüm illerimizde üniversiteleşmenin tamamlandığı göz önünde tutulduğunda profesyonel ligde temsilcisi olmayan 16 ilimizdeki on binlerce üniversite öğrencimizin de profesyonel karşılaşmaların heyecanını duyacak, futbol tutkuları canlanacak, boşluklar nedeni ile bir takım yanlışlar içine sürüklenmesi muhtemel bazı gençlerimiz için de futbol bir terapi olabilecektir' dedi.