SAMÇEP, Marina Dayanışma Platformu ve Atakum Kent Konseyi'nden imza kampanyası

SAMÇEP, Marina Dayanışma Platformu ve Atakum Kent Konseyi'nden imza kampanyası

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Kurupelit Marina'da gerçekleştirilecek olan otel projesine tepki amacıyla Samsun Çevre Platformu SAMÇEP, Marina Dayanışma Platformu ve Atakum Kent Konseyi tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Samsun'un Atakum ilçesinde iki kez mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olmasına rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ısrarla sürdürdüğü otel projesinin yapılacağı itfaiye alanının satışına tepki amacıyla SAMÇEP, Marina Dayanışma Platformu ve Atakum Kent Konseyi tarafından bugün imza kampanyası başlatıldı.

Samsun'da Atakum Kurupelit Marina'da iki kez mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen otel projesinin yapılacağı itfaiye alanının satışına tepkiler giderek büyüyor.

Kurupelit Marina'daki 'otel projesi'ne tepkiler büyüyor!

Samsun Çevre Platformu SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsun halkına ait olan Körfez Marina'nın korunması ve halkın hizmetine sunumunun devam etmesi için, Atakum Kent Konseyi, Marina Dayanışması ve Samsun Çevre Platformu'nun imza etkinliğinin bugün Samsun'un belirli noktalarda başlatıldığını duyurdu.  

SAMÇEP, Marina Dayanışma Platformu ve Atakum Kent Konseyi'nden imza kampanyası

"Samsun halkını kendisinin olana sahip çıkması için imza kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz"

İmza etkinliğinin Atakum'da 3 noktada gerçekleştirileceğini belirten,  SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, "Yeşilyurt AVM'nin bulunduğu noktada, Çobanlı İskelesi ve Kurupelit Marina bölgesinde gerçekleştirilecek etkinlikle konuyu daha geniş kitlelerin bilgisine sunmayı amaçlıyoruz. 7 Eylül'e kadar imza kampanyası devam edecek. Toplanan imzalar ise son olarak büyük kitlesel bir katılımla, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin önünde yapılacak bir basın açıklaması ile teslim edilip kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

8 Eylül'de yapılacak olan ihalenin iptali için de gerekli girişimlerce bulunacaklarını ifade eden Mehmet Özdağ, "Samsun halkını bu imza kampanyasına destek olmaya, kendisine ait olan bu alana sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu.  

SAMÇEP, Marina Dayanışma Platformu ve Atakum Kent Konseyi'nden imza kampanyası

Samsun'un en değerli arazisi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin uzun bir süredir bütün mahkeme kararlarına rağmen, bu alanı satmak için defalarca girişimde bulunduğunu hatırlatan SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, "Burası yaklaşık 3,5 dönümlük bir alan. Bildiğiniz üzere geçen ay yapılan ihaleye katılan olmamıştı. Bu konudaki süren davalara rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi 8 Eylül'de yeni bir ihaleye çıktı. Bir önceki ihale ile şimdiki ihale arasında sözde, yüzde 2.3'lük bir artış olmasına rağmen, yaklaşık peşinatla birlikte bir yıllık bir vade bulunuyor. Netice itibarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Merkez Bankası'nın son faiz kararı bir hamlede yüzde 7,5 artmış olmasına rağmen, yüzde 2,3'lük bir artışla bu araziyi, Samsun'un en değerli arazisini, piyasadaki yükselen faizlere rağmen, Samsun halkına ait olan bir mülkü satmaya gayret etmektedir" şeklinde konuştu.

Çevre açısından sakıncalı!

Konunun son derece ciddi çevresel boyutlarının da bulunduğuna değinen Mehmet Özdağ, "Bu alan, Samsun halkının ücretsiz bir şekilde sosyalleşebildiği bir alan olduğundan bu alanın özelleştirilmesi, doğrudan doğruya etrafındaki yaklaşık 7 dönümlük bir alanın ve burada bulunan amfi tiyatro alanı ile birlikte Samsun halkının kullanımına kapatılması anlamını taşımaktadır. Diğer taraftan buradan elde edilecek taksitli gelirle, bu alanda denizde dip taraması ve temizlik yapılmadığı için, körfezin en batı ucunda büyük bir kirlilik ve yosunlaşma söz konusudur. Daha da önemlisi şu anda buranın satışının ardından bu bahsettiğimiz noktadaki denizin dolgusu gündeme gelecek ve buranın ikram edildiği şirket tarafından bu arazinin önünün doldurulması sağlanarak, yeni bir arazi olarak kullanıma tahsis edilecek. Bu yapılan büyük bir çevre felaketini tetikleyecektir. Çünkü yapılan her dolgu kentin denizden uzaklaşması demektir. Samsun halkı Bafra'da Kızılırmak'ın denize döküldüğü yerden neredeyse Kurupelit'e kadar, dünyanın en iyi sahillerinden birinin yok olmasıyla bu durumu zaten yaşamıştır. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, bu sözde satış üzerinden Atakum'u bulunduğumuz noktadan Golf Sahası'na kadar gözden çıkarttığını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

ÖZEL HABER-SAMSUNSONHABER