Sağlıklı iletişimin yolları nelerdir? İletişim Uzmanı Kadriye Günay açıkladı

Sağlıklı iletişimin yolları nelerdir? İletişim Uzmanı Kadriye Günay açıkladı

Yusuf Demircioğlu'nun konuğu İletişim Uzmanı Kadriye Günay iletişim teknolojileri ile birlikte çocuklarımızın iletişim araçlarının bizlerden çok farklı hale geldiğini söyledi.

Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu İletişim Uzmanı Kadriye Günay oldu. Günay, Z kuşağı iletişime dair önemli açıklamalarda bulunarak; " Eskiden bize kızıldığı zaman biz anne babamıza derdimizi anlatacak özgüveni bulamazdık. Ancak, günümüz kuşağı özgüveni çok yüksek, anne babaları ile çok rahat konuşabilen bir kuşak. Ama ebeveynler bu durumu yadırgıyor. Çünkü kendisi böyle görmemiş. Dolayısı ile biz bu iletişimi çocuğumuza karşı kapatabiliyoruz ve çocuklarımız bazı konularda bize çok rahat açılabilirken, açılamadığı anlatamadığı konular da oluyor. Bu iletişimi çocuklarımız ile açık tutmalıyız. " dedi.

"SEN" DİLİ YERİNE "BEN" DİLİ KULLANILMALI

Çocuklarımız ile sağlıklı bir iletişimin anahtarının onları anlamaya çalışmaktan geçtiğini söyleyen Kadriye Günay; " Çocuklarımız ile empati yaparak onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Ne olursa olsun bizim varlığımızı hissederek asla bize gelmekten çekinmemeleri lazım. Sadece çocuklarımıza karşın değil sosyal yaşantımızda da 'Sen' dilini kullanmamaya çalışmalıyız. Sen dili suçlayıcı bir dildir. 'Sen hep böylesin. Sen hep böyle yapıyorsun.' Bu dille sorunlarımızı çözmemiz mümkün değil. Ortada bir problem var ve biz bunu konuşarak çözmek istiyorsak 'Ben' dilini kullanmalıyız. 'Ben seni yanlış anlamış olabilirim. Ben bu davranışlardan hoşlanmıyorum.' Kendimizi ifade edebileceğimiz bir dil kullanmalıyız.