Boluspor-Şanlıurfaspor maçının ardından

Boluspor-Şanlıurfaspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında Boluspor, konuk ettiği Şanlıurfaspor'la 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından iki takım teknik direktörü düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Zafer Turan, 'Zor bir deplasman, zor bir maç olacağını tahmin ediyorduk. Şu ligde bütün maçlar zor. Ama ilk iki haftada bir puan toplaması onlar için bu maçın değerli olacağını biliyorduk. Çalışmalarımızı ve düşüncelerimizi tamamıyla buna odaklı yaptık. Maça başlayamadık aslında. Oyun olarak bir türlü ilk yarı istediğimiz oyunu tutturamadık. İkinci yarı soyunma odasında biraz oyunsal anlamda bir şeyleri düzeltmemiz gerektiğini konuştuk. Oyuncuları burada geri bildirimi iyi yaptılar. Çıkarmamız gereken dersleri çıkaracağız' dedi.

'İyi başladık ve oyunu domine ettik'
Yerleşim problemi nedeniyle skora denge geldiğini ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Turgay Altay ise, 'Amacımız üç puandı. Öz güven kazanmaktı ve bu maça da gayet iyi başladık ve oyunu domine ettik. İstediğimiz pozisyonları da yakaladık. Ancak bunları değerlendiremeyince ilk yarıyı 1-0'lık sonuçla içeri girdik. Bu da gayet iyiydi. İkinci yarının başında gereksiz bir yerleşim problemi yüzünden maç 1-1 oldu. Sonrasında aslında bizim bu seneki başlangıçtaki sorunumuz veya şu anki ihtiyacımız olan şey arkadan gelen oyuncuların fiziksel kalitesi. Çoğunun maç eksiği çok olduğu için transferler çok geç olduğu için oyun domine etmek istediğimizde bu sefer takımın boyunu uzuyor. Yani bu ligde takım boyunu ben uzatmak istemiyorum. Çünkü giren oyuncular kaliteli fakat fiziksel olarak oyunu iç sahada puan kazanmak istiyoruz. Oyun domine etmek istiyoruz ama bir yandan da bu sefer gel-git turuna dönüyor. Bu da rakip takımın işlediği bir şey. Bunu istemiyorduk. Şöyle iyi tarafından bakalım. Bence ilk yarıdaki oyunumuz bu ligi doğru edecek bir oyun tarzında. Lig uzun bir maraton ve önümüzdeki hafta takımın bir parça daha hazır olmasını galibiyetle bitirdikten sonra milli aradan sonra da artık yavaş yavaş taşların yerine oturacağını düşünüyorum' diye konuştu.