Osmaniye'de 3 kişinin öldüğü kazada yaralanan ambulans personelinin tedavisi sürüyor

Osmaniye'de 3 kişinin öldüğü kazada yaralanan ambulans personelinin tedavisi sürüyor

Osmaniye'de ambulans ile otomobilin çarpıştığı 3 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, yaralanan 3 sağlık personelinin tedavisi sürüyor.


Dün akşam saatlerinde Osmaniye- Kadirli kara yolu, Cevdetiye Beldesi mevkiinde sürücü Sabiha Hayta'nın kullandığı 80 ABG 321 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu, karşı yönden gelen Enes Erkan Topal'ın kullandığı 80 GY 117 plakalı ambulans ile çarpıştı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler, otomobilde sıkışan sürücü Sabiha Hayta ile kızı Emel Hayta'nın olay yerinde yaralı Halil Hayta ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ambulans şoförü Acil Tıp Teknisyenleri Enes Erkan Topal, Aziz Denizoğlu ve Paramedik Bekir Baz olay yerine gelen ambulans ile Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, 112 personelini tedavi gördükleri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, vefat eden Halil Hayta eşi Sabiha Hayta ve kızları Emel Hayta'nın ise Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde toprağa verilecekleri öğrenildi.