Bodrumlular maçların Bodrum'da oynanmasını istiyor, TBF den gelecek kararı bekliyor

Bodrumlular maçların Bodrum'da oynanmasını istiyor, TBF den gelecek kararı bekliyor

Türkiye Sigorta Basketbol süper Ligi'nde 2023-2024 sezonu kuraları çekildi. Çağdaş Bodrumspor ilk maçı deplasmanda Fenerbahçe oynayacak. Çağdaş Bodrumspor'un iç saha maçlarını nerede oynayacağı ile ilgili bir açıklama TBF tarafından yapılmadı. ise Bodrum'da oynanması için tüm gözler Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) çevrildi.


Türkiye Sigorta Basketbol süper Ligi'nin yeni sezon kuraları çekildi. Ligin yeni ekiplerinden Çağdaş Bodrumspor çektiği kurada ilk hafta deplasmanda Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak. İkinci hafta A. Efes'i ağırlamaya hazırlanan Bodrum ekibi müsabakayı hangi salonda oynayacağı ile ilgili açıklamayı bekliyor. Konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan açıklama gelmezken, Bodrumspor taraftarları da sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirmişti.

'Maçlarımızı kendi salonumuzda izlemesini istiyoruz'
Basketbol gibi sevilen bir sporu sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da oynamak ve Türkiye'yi temsil etmek istediklerini vurgulayan Çağdaş Bodrum Spor Kulüp Başkanı Dağlarca Çağlar, 'Biz 20 ay önce bu yola başladık ve kulübümüzü kurduk. 20 ayda geldiğimiz nokta NBA takımlarının bile imreneceği başarı öyküsü diyebilirim. Parkeye her çıktığımızda büyük mücadele içine girdik, derdimiz sadece skor değil kaliteli bir oyuna ve alın teri ile alınan skora imza atmaktı. Bunu tek başımıza başarmadık. İki sezondur bize destek veren koca yürekli Çağdaş Bodrum Spor taraftarı parkede her zaman yanımızda idi. Biz bunu, Bodrum'da bize gönül veren, inanan, destekleyen ve sorgusuz sualsiz her maçımızda yanımızda olan Bodrumlu basketbol severler ile başardık. Şimdi taraftarımızın Türkiye'nin devleriyle oynayacağımızı maçlarımızı da yine kendi salonumuzda izlemesini istiyoruz, çünkü bunu hak ettiler' dedi.

'Talebimize olumlu yanıtı bir an önce bekliyoruz'
Konuyla ilgili olarak Basketbol Federasyonu ile defalarca görüştüklerini belirten Başkan Çağlar, 'Basketbol Federasyonumuzun bize anlayış göstermesini bir kez daha rica ediyoruz. Bugün netlik kazanan maç takvimimiz ile belirsiz olan iç saha maçlarını Bodrum'da oynamak istediğimizi, bunu tüm Bodrum Halkı adına yenileyerek belirtmek istiyorum. Diğer Süper Lig takımları da bizi bu konuda bizi destekliyor. Talebimize olumlu yanıtı bir an önce bekliyoruz' diye konuştu.