Başkan Çelik açıkladı: 'Amasya Kalesi surları yangında zarar görmedi'

Başkan Çelik açıkladı: 'Amasya Kalesi surları yangında zarar görmedi'

Türkiye'nin en görkemli kaleleri arasında gösterilen 'Amasya Kalesi'nin yamaçlarındaki ormanlık alanda çıkan yangında oluşan hasar havadan dron ile görüntülendi. Kaleyi çevreleyen 2 bin yıllık sur duvarlarının bulunduğu tarihi doku alevlerden zarar görmedi.


Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Amasya Kalesi surlarının yangında zarar görmediğini açıkladı. Çelik, yanan 70 dekardan fazla yeşil alanın da eski görüntüsüne kavuşması için çalışma başlatılacağını ifade etti.
Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın yaklaşık 2 saatte söndürüldü. Alevlerin söndürülmesi için il genelindeki yangın müdahale ekiplerinin seferber edildiğini anlatan Belediye Başkanı Çelik, 'Yangın ilk anda kalenin yamaçlarında çıktığı için ekiplerimiz alevlerle kale arasındaki alanı kontrol altına almayı başardı. Bu sayede tarihi kalemiz hiçbir zarar görmedi' dedi.
Çıkış nedenine ilişkin incelemenin sürdüğü yangından etkilenen alanın kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yeniden ağaçlandırılacağını anlatan Çelik, 'Amasyamız açık hava müzesi gibi tarihi bir şehir. Ormanlarımızı, tarihi dokuyu korumamız lazım. Yangınlara karşı insanlarımızın daha dikkat etmesi gerekiyor' diye konuştu.