'Sektör Kampüste Programı'na Samsun'dan paydaş

'Sektör Kampüste Programı'na Samsun'dan paydaş

Samsun Üniversitesi, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde, Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında kurulan 'Sektör Kampüste Programı'nın paydaşları arasında yer aldı.


Milli Teknoloji Hamlesi'ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için kurulan Sektör Kampüste Programı, özel sektör ile üniversitelerin iş birliğinin çok daha önemli bir hale geldiği günümüzde, Türkiye'nin milli teknoloji geliştirme hedeflerine taşıyacak insan kaynağını yetiştirmek üzere iş dünyasıyla iç içe eğitimleri içeren, üniversite-sanayi iş birliğini artırmaya yönelik kurgulanan bir program.
Milli Teknoloji Hamlesi odağında yer alan araştırma merkezlerine, üniversitelere ve firmalara ihtiyaç duydukları nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesi noktasında destek sağlamayı planlayan Sektör Kampüste Programı kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesindeki bölümlerde Türkiye'nin en köklü firmalarından olan paydaş 40 firmanın alanında yetkin personelleri tarafından 14 hafta boyunca ders verilecek. Bu dersler kapsamında teorik derslerin yanı sıra proje ve sunum odaklı eğitimler düzenlenecek. Derslerde başarılı öğrenciler Türkiye'nin büyük ölçekli firmalarında staj yapma imkânı yakalayacak.
Ayrıca yıl içerisinde paydaş firmalara dersler kapsamında teknik geziler düzenlenmesi planlanıyor.