Kira anlaşmazlığında kim haklı? Av.Kerami Gürbüz konuştu

Kira anlaşmazlığında kim haklı? Av.Kerami Gürbüz konuştu

Samsun Barosu Eski Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu'nun konuğu oldu.

Samsunsonhaber'deYusuf Demircioğlu'nun konuğu olan Av. Kerami Gürbüz, kiracı ve ev sahibi arasındaki fiyat anlaşmazlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HUKUKA BAŞVURANLARIN SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Av. Kerami Gürbüz yaptığı açıklamada; ''Son iki ay içerisinde kira hukukundan kaynaklı ihtilaflarla alakalı ofisimize gelen insanların sayısı, son 2 yılda gelenlerden daha fazla ve giderek artacak gibi de görünüyor. Bunun en büyük nedeni konut kiralarında yüzde 25 artış zorunluğunundan kaynaklı ve iki taraf arasında anlaşmazlıklar söz konusu oluyor'' dedi.

Videoyu izlemek için lütfen TIKLAYINIZ!

YARGININ İŞ YÜKÜ HAFİFLEMİŞ OLACAK

1 Eylül'den itibaren kiracı ve ev sahibi arasında uygulanacakarabuluculuk düzenlemesine ilişkin de açıklamada bulunan Av. Kerami Gürbüz; '' Kira hukukundan kaynaklı anlaşmazlıklarla alakalı yasa uzun zaman önce çıktı ancak uygulamaya 1 Eylül itibari ile geçecek. Kiracıya karşı açılacak kira tespit davaları, tahliye davaları ya da kiracının mal sahibine karşı açacağı kira hukunundan kaynaklı herhangi bir dava, önce arabulucuya başvurduktan ve sonuç alınamadıktan sonra bir dava konusuna dönüşecek. Bu durumda yargının da iş yükü hafiflemiş olacak. İnsanlar da iş yargıya taşınmadan el sıkışarak yollarına devam etmiş olacaklar'' şeklinde konuştu.