Samsun'a gelecek öğrenciler dikkat!

Samsun'a gelecek öğrenciler dikkat!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, yeni gelecek üniversite öğrencilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor İl MüdürüFeyzullah Dereci, Samsun'a yeni gelecek üniversite öğrencileri için hazır olduklarını belirtti.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardınında, Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri başladı. Her ilde olduğu gibi Samsun'a da öğrenci akımı olacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsun'a gelecek öğrenciler ile ilgili sorun yaşanmayacağını, yurtlarda yeterli kapasite olduğunu belirtti.

Samsun'a gelecek öğrenciler dikkat!

'SAMSUN, YENİ GELECEK ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIR'

Feyzullah Dereci açıklamasında; ''Samsun, öğrenciler için hazır durumda. Mevcut yurtlarımızın dışında 2 bin dört yüz kişilik yeni yurdumuz da devreye girecek. Kişi sayısı öğrencilerimizin müracaat durumuna göre belli olacak. Bir mağduriyet yaşanacağını düşünmüyoruz. Yeterli kapasitemiz var, Samsun öğrencilerini bekliyor'' dedi.

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) BaşkanıMevlüt Oral da Samsun'a gelecek olan öğrenciler ile ilgili konuştu.

Samsun'a gelecek öğrenciler dikkat!

'YENİ ÖĞRENCİLER KİRA FİYATLARINDA ZORLANABİLİR'

Mevlüt Oral açıklamasında; ''Samsun'da bulunan ve eğitim gören halihazırda öğrenciler sorun yaşamaz ancak tercihler açıklandı yeni öğrenciler gelecek. Kredi yurtlar kurumu bunun ile ilgili çalışma yapacak gibi görünüyor. Samsun'da zaten yeteri kadar kiralık ev yok, yeni öğrenciler zorluk çekebilir. Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da kira fiyatlarında sıkıntılar var. En uygun kiralar 8-10 bin lira arasında değişiyor. Öğrenciler mağdur olmaması için bir çalışma yapılması gerekir, bu şekilde sorunlar aşılır'' dedi.

SAMSUNSONHABER-KÜBRA ÖKSÜZ