TOBB'dan Samsun'a Anaokulu

TOBB'dan Samsun'a Anaokulu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Samsun'un Havza ilçesine yapılacak '25 Mayıs Anaokulu'nun ihalesi 25 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB AR-GE ve İnovasyon Kurulu Üyesi Erkan Acar yaptığı açıklamada, '03 Şubat 2022 tarihinde TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 'eğitime katkı protokolü' kapsamında 'TOBB 154 ilçeye 154 okul' projesi hazırlamış ve Türkiye genelinde bazı okulların yapımı tamamlanırken, bazı okulların ise ihalesi tamamlanmıştı. 154 ilçe arasında anaokulu yapılacak ilçelerden biriside Havza olmuştur' dedi.

Okul hakkında bilgi veren Acar, '1230 metrekare kapalı alana sahip 25 Mayıs Anaokulu inşaatı ihale aşaması tamamlandıktan sonra 300 gün içerisinde tamamlanarak 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlığı tarafından ihale ilanı yayımlandı. 25 Ağustos tarihinde ihalesi yapılacak olup, sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 iş günü içerisinde inşaat yapım çalışmalarına başlanacak' diye konuştu.