Samsun'un göbeğinde 10'larca ağacın kurutulması merak uyandırdı!

Samsun'un göbeğinde 10'larca ağacın kurutulması merak uyandırdı!

Samsun'da Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nün bahçesinde 100'e yakın çam ağacının kurutulmasına neden olan konu merak uyandırdı. Yarım asırlık ağaçlar, önce yarı bellerine kadar toprağa gömüldü, sonra da alan açıldı!

Akbelen'deki çevre katliamına karşı kamuoyu tepkisi sürerken, Samsun'da yaşanan olay güne damga vurdu. Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nün bahçesinde bulunan 100'e yakın ağacın kurutulması ve zemininin tonlarca toprakla doldurularak inşaat sahası olarak hazırlaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nün bahçesindeki ağaçların neden bu şekilde kurutulduğu merak ediliyor. Vatandaşlar, 40-50 yıldır bu alanda büyüyen çamların birden bire kurutulmasına neden olan sorunun cevabını merak etmeye başlarken bir kısım çevreciler ise duruma tepki gösterdi.

İnşaat için alan mı açılıyor?

Eğik olan zemine tonlarca toprak doldurularak yarı beline kadar gömüldükleri için kurumaya terkedilen ve bu sebeple hiçbir önlem alınmayan 100'lerce çam ağacının bulunduğu alanda çekilen görüntülerden de anlaşılacağı gibi, çam ağaçlarının kurutularak ve yok edilerek düz bir alanın açıldığı yerde, inşaat yapılacağı ve bunun için ağaçların kurutulduğu iddiaları gündeme geliyor.

Ortasından tramvayın geçtiği Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nün güneyinde yer alan noktada yaşanan ağaç katliamının normal bir şey olmadığını dile getiren çevreciler yetkililerin gerekli incelemeyi yapmalarını istiyor.

Samsun'un göbeğinde 10'larca ağacın kurutulması merak uyandırdı!

ÖZEL HABER- SAMSUNSONHABER