Yeni Vali Tavlı, Kaz Dağları ve Akbelen İle Gündeme Gelmişti

Yeni Vali Tavlı, Kaz Dağları ve Akbelen İle Gündeme Gelmişti

Yeni Samsun valisi, daha önce 'Kaz Dağları ve Akbelen'deki çevre katliamı iddialarıyla' gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gece yarısından sonra Resmi Gazete'de yayımlanan 73 kişilik kararnameyle 57 ile vali ataması yapıldı. Samsun Valisi olarak da Orhan Tavlı atandı. Ancak, yeni Samsun valisi, daha önce "Kaz Dağları ve Akbelen'deki çevre katliamı iddialarıyla" gündeme gelmişti.

Samsun'a Vali olarak atanan Orhan Tavlı'nın dünyanın ikinci akciğeri diye bahsedilen Kazdağları'nın bir çevre katliamına kurban gittiği dönemde Çanakkale Valisi olduğu ortaya çıktı. Tavlı, iddialara göre o dönem maden şirketlerine çalışma izni vererek 350 bine yakın ağacın kesilmesinin önünü açmıştı.

Ardından Muğla Valiliği'ne atanan Tavlı'nın ismi burada da Akbelen ormanlarındaki çevre katliamı iddialarıyla karşımıza çıkmıştı. Limak'ın, Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda sürdürdüğü projeyi durdurmak isteyen ve kesime karşı çıkan çevrecileri Tavlı, 'provakatör' olarak nitelendirmişti.

Çanakkale ve Akbelen'de yaşananlar göz önüne alındığında Tavlı'nın Samsun'a vali olarak atanması sonrası akıllarda soru işareti oluşturdu.