Mehmet Özdağ CHP Samsun İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Mehmet Özdağ CHP Samsun İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Mehmet Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve Samsun'u yönetilemez hale getiren anlayışla mücadele alanını daha büyütebilmek için CHP Samsun İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mehmet Özdağ, "Toplumun tüm kesimlerinin referans noktası olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin hızla yaklaşan yerel seçimlerde Samsun'dan başlayarak tüm Karadeniz'de birinci parti olması gerçekçi bir hedef olarak partimize gönül vermiş herkesin ortak hedefi olmalıdır" dedi.

Atatürk'ün kurduğu, Cumhuriyet'in en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi ve onu neferi olan herkesin, bunu başaracak güce sahip olduğunu belirten Mehmet Özdağ, "Bu gücün farkında olarak cesaretle ve büyük bir özgüvenle Partimizi Samsun'da birinci parti yapabilmek için yola çıktım. Bu yıl 9 Eylül'de yani bir ay sonra Partimizin 100. Yaşını kutlayacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Ok ile temeli atılan, görkemli tarihi ve kurumsal yapısıyla Partimiz, Cumhuriyet tarihinin ve belki de dünya siyasal partiler tarihinin en dirençli siyasal örgütüdür" diye konuştu.  

Son yapılan seçimlerde Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımını attığı Samsun'da CHP'nin hedeflediği oy oranının oldukça altında kalındığını hatırlatan Özdağ, AK Parti'nin 21 yılda yalanlar üzerine inşa ettiği rüşvetçi, talancı, adaletsiz otoriter saray rejimine ve kontrolsüz mülteci akınına maalesef son verilememesi ve üstüne üstlük TBMM'de tek vekille temsil ediliyor olmamız hepimizi derinden üzmüştür. Ancak bu seçim sonuçlarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da toplumun her kesimiyle konuşabilen, toplumun tüm kesimlerinin referans noktası olan tek siyasi partidir" şeklinde konuştu.

Kamu kaynaklarının yağmalanmadan bir hak olarak yurttaşa ulaştırılması gerektiğine dikkati çeken Özdağ, "Bununla birlikte gerici uygulamaların sona ermesi, kadın özgürlüğü, emeğin örgütlenerek kendi ifade edebilmesini savunmak da bana göre Cumhuriyet Halk Partili olmanın temel koşulu olmalı. Partimizin ülkemiz için önemi ortadayken, Samsun'un doğasına, sosyal yaşamına, kültürüne düşmancasına hareket eden ve şehrimizi yönetilemez bir noktaya getiren yönetim anlayışına karşı Samsun Halkının onurla sürdürdüğü var olma  mücadelesinin yanında olmak ve bu mücadelede daha fazla sorumluluk almak da bizlere düşen tarihsel sorumluluk haline gelmiştir. Çünkü bizim ruhumuzda dayanışma vardır ve kalbimiz sol'dan atar. Eşitsizliğe, yoksulluğa, sömürüye ve gericiliğe karşı duruşun ve mücadelenin odağında olan bir CHP'nin ve böyle bir Samsun örgütünün neferi olmak, bu duygu ve düşüncelere sahip partililerimize yoldaşlık yapmak için yola çıktım" ifadelerine kullandı.

Mehmet Özdağ CHP Samsun İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

Toplumun tüm kesimlerinin referans noktası olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin hızla yaklaşan yerel seçimlerde Samsun'dan başlayarak tüm Karadeniz'de birinci parti olması gerçekçi bir hedef olarak partimize gönül vermiş herkesin ortak hedefi olmalıdır.

Atatürk'ün kurduğu, Cumhuriyet'in en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi ve onu neferi olan bizler, bunu başaracak güce sahibiz. Bu gücün farkında olarak cesaretle ve büyük bir özgüvenle Partimizi Samsun'da birinci parti yapabilmek için yola çıktım.

Değerli partili yol arkadaşlarım;

Kısa zaman diliminde Partimizin görevlendirmesiyle iki genel seçim, üç cumhurbaşkanlığı seçimi, bir yerel seçim sürecinin tam olarak içinde yer aldım.

Şunu gördüm; parti pankartları ve afişleriyle kenti donatan, el ilanlarımızı dağıtan, sahada çalışan adaylara gerektiğinde göğsüyle koruma kalkanı olan gençlik kollarımızın, ev ev kapı kapı dolaşan kadın kollarımızın emeğinin değerini sahada yaşayarak gördüm. Onlar olmadan seçim başarısının imkansızlığını gördüm.

Gençlik Kollarında ve Kadın Kollarında görev alan parti emekçilerimizi; listeler yapılırken sadece kota doldurmaya, seçim dönemi bayrak asmaya, kapı kapı ev ziyaretleri yaptırmak için hatırlanan gruplar olmaktan çıkartmak zorundayız.

İşte bu nedenledir ki; parti içi demokratik katılım kanallarını açık tutarak, kadınların ve gençlerin kendilerini ifade edebilme özgürlüğü içerisinde siyasetin ana öznesi olabilmelerini sağlamak için yola çıktım.

Değerli yol arkadaşlarım;

Emekten, doğandan, toplumdan yana demokratik katılımcı bir değişim ve dönüşümün parti içi mücadelesini yaparken;

Parti bütünlüğüne zarar verecek hareketlerden kaçınmak, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere herkesin saygınlığını korumak, açık olmak ve parti hukukuna uymak temel politikamız olacak.

Dedikodu ve itibarsızlaştırma gibi insan onurunu rencide eden hiçbir çabaya destek vermeyeceğim, partimiz için samimiyetle çalışan herkesin önemli ve değerli olduğunu davranışlarımla ve yönetim anlayışımla ortaya koyacağım.

Bu açıklama için neden ilçe kongrelerini beklemedim?

Bireysel beklentiler ve küçük grup-hizip ilişikleri üzerine kurgulanan bir siyaset tarzına karşı toplumsal değerleri öne çıkaran, halkın yaşamsal taleplerini merkezine alan bir siyaset anlayışını hakim kılmak için yola. Çıktım. Kongre süreçlerini tamamlayarak göreve seçilen ilçe Başkanlarımızı ve Yönetim kurullarını tebrik ediyorum, bundan sonra seçilecek İlçe Başkanlarımıza ve Yönetim Kurullarına da şimdiden başarılar diliyorum.