'Samsun sahillerine sahip çıkalım'

'Samsun sahillerine sahip çıkalım'

Atakum Sahil Gönüllüleri Platformundan çevre kirliliği mesajı: 'Sahilimize sahip çıkalım'

29 kilometre uzunluğundaki sahiliyle Türkiye'nin en uzun kumsallarından birine sahip olan Samsun'da özellikle yaz aylarında yaşanan çevre kirliliği çevrecilerin de tepkisine neden oluyor.

Çevre gönüllüleri platformları, Karadeniz Bölgesi'nde en çok mavi bayrağa sahip ili konumundaki Samsun'da yaz aylarındaki kirliliğin önlenmesi ve çevre duyarlılığının artırılması için yetkililere ve vatandaşlara sesleniyor.

Denizimizi ve sahilimizi temiz tutalım

Türkiye'nin 29 kilometre uzunluğu ile en uzun kumsalından birine sahip olan Samsun'da, Atakum Sahil Gönüllüleri Platformu üyeleri, özellikle yaz aylarında meydana gelen çevre kirliliğine dikkat çekmek için bir araya geldiler. Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan ve Karadeniz Bölgesi'nin kesintisiz en uzun sahilinde özellikle yaz aylarında meydana gelen çevre kirliliğine dikkat çekmek için bir araya Atakum Sahil Gönüllüleri Platformu üyeleri, "Denizimizi ve sahilimizi temiz tutalım" pankartı açarak sosyal farkındalık için açıklama yaptılar.

'Samsun sahillerine sahip çıkalım'

Atakum Sahil Gönüllüleri Platformu sözcüsü Şakir Demirci burada yaptığı konuşmada, "Karadeniz Bölgesi'nde eşsiz bir sahile sahibiz. Bu bize doğanın büyük bir armağanıdır. Bu armağanın bilincinde olup ona gereken değeri vermeli ve hep birlikte sahip çıkmalıyız. Özellikle yaz aylarında denize giren vatandaşların bazılarının duyarsız bir biçimde yarattıkları çevre kirlilikleri bizleri fazlası ile üzmektedir" diye konuştu.

ÖZEL HABER -SAMSUNSONHABER