TEMA Samsun'dan Akbelen için ses yükseltti!

TEMA Samsun'dan Akbelen için ses yükseltti!

Akbelen'de yaşanan olayın bir tür doğa katliamı olduğunu belirten TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay Samsun'dan ses yükselterek; 'Doğayı yok etmenin insancıl herhangi bir sebebi olamaz. Bunu zorla yapmak ise hem ülkemize hem de gelecek nesillerimize ihanettir' dedi.

Üzerinde nefes aldığımız tek bir gezegenimiz olduğunu belirten TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, Akbelen'deki doğa kıyımına ses yükseltenlerin bu amaçla mücadele ettiklerini belirterek, yetkililerin doğa katliamına ses yükseltenlerin mücadelesine bu gözle bakmaları gerektiğini söyledi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki kömür maden ocağının kapasitesi, termik santrallere kömür sağlamak için Akbelen Ormanı'nı da yutacak şekilde artırılmak istendiğini belirten Leman Özay, "Akbelen Ormanı'nı ve yaşam alanlarını korumak için bir araya gelen köylülerin oluşturduğu İkizköy Çevre Komitesi ise "Akbelen Ormanı'nı vermeyeceğiz" diyerek 544 gündür nöbet tutuyor. Biz TEMA Vakfı Çevre Politikaları Bölümü ve İl Temsilcilikleri olarak kendilerine destek veriyoruz" dedi.

TEMA Samsun'dan Akbelen için ses yükseltti!

Dünyayı yaşanmaz hale getirmeye çalışıyorlar!

İnsan için hayati önem taşıyan doğanın, bilinçsiz insanlardan hak ettiği değeri göremediğine dikkati çeken TEMA İl Temsilcisi Özay, "Çevremizde gördüğümüz hava, toprak, ağaç, çiçek, kedi, köpek vb. tüm varlıklar doğayı oluşturmaktadır. İnsanların ve canlıların hayatını devam ettirebilmesi için doğa olmazsa olmazdır. Tüm canlıların yaşaması için gerekli koşullar doğada sağlanır. İnsan için hayati önem taşıyan doğa, insanlardan hak ettiği değeri göremez. Çevre insanlar tarafından kirletilmekte ve dünya yaşanmaz hale getirilmektedir. İnsan yaşamı için bu kadar öneme sahip olan doğanın en büyük düşmanıdır. Doğa tüm canlıları kucaklar ve ihtiyacı olan her şeyi canlılara verir. Buna karşılık insanlara düşen en büyük görev de doğayı korumak ve gelecek nesillere problemsiz aktarmaktır" diye konuştu.

Doğanın bize sunduğu olanaklarla varlığımızı sürdürdüğümüzü dile getiren Özay, "Modern teknolojimiz ve yıllardır süren araştırmalar sonucunda yaşamı desteklediğini kesin olarak bildiğimiz tek bir gezegen var; Dünya. İhtiyaç duyduğumuz oksijeni, suyu ve besini sağlayan bu gezegen sayesinde varlığımızı devam ettirebiliyoruz. Ancak Dünya'nın kaynakları sonsuz değil. Gezegenimizin doğası oldukça hassas dengeler üzerine kuruludur. Soluduğumuz havadaki oksijen, karbondioksit ve azot oranlarında yaşanacak küçük değişimler bile Dünya'daki yaşamı sonlandırabilir. Bu derece hassas dengelere bağlı olan yaşamın devamlılığını garanti altına almak için doğanın korunması ve yaşam alanlarının dikkatli şekilde belirlenmesi gerekir. Ağaçlar havadaki karbondioksiti çekerek oksijen üretir, bu sayede soluduğumuz havanın bileşen dengesini sağlamaya yardımcı olur" şeklinde konuştu.

TEMA Samsun'dan Akbelen için ses yükseltti!

Ormanlar bizim için vazgeçilmezdir!

Ormanlık alanların ve ağaçlık bölgelerin, hava kalitesi ve canlılar için vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz öneme sahip olduğunu dile getiren Özay, "Aynı şekilde ağaçlar ve köklü bitkiler, toprağın sabit kalmasına yardımcı olarak çökme ve kaymaları engeller. Doğanın korunması yalnızca bitki örtüsü ile sınırlı değildir" ifadelerini kullandı.

TEMA Samsun'dan Akbelen için ses yükseltti!

ÖZEL HABER -SAMSUNSONHABER