Döşemealtı'nda AB hibe projeleri yazma semineri

Döşemealtı'nda AB hibe projeleri yazma semineri

ANTALYA – Antalya Döşemealtı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul gören 'Döşemealtı Belediyesi Projelerle Büyüyor' projesi bünyesinde eğitim için start verildi.


Belediye personeli ve ilçede bulunan kamu kurumları personeline Avrupa Birliği Projesi yazma ve geliştirme amacıyla BAKA eğitmeni tarafından Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi verilmeye başlandı.

Hibe projeler için ilk adım
Başta Döşemealtı Belediye personeli ve ilçede yer alan kamu kurum personelinin Avrupa Birliği hibe projeleri yazma ve geliştirmelerini öğrenmeleri, özellikle belediye personelinin ilçenin tarihi kültürel yapısına uygun, modern bir kent olma yolunda atılacak adımlar için proje geliştirmeleri ve Avrupa Birliği hibe programları için proje yazmaları sağlanacak.

'Eğitime devam'
BAKA Eğitmeni Oğuzhan Ataman tarafından verilen eğitimlerin ardından projeye katılan personel çalıştığı birimdeki arkadaşlarıyla birlikte Avrupa Birliği projeleri hazırlayıp ilçeye yapılacak yatırımlar için hibe desteği alabilecek. Başkan Genç, Döşemealtı'nın hem belediye hem de özel sektör yatırımlarıyla Avrupa standartlarında bir kent kimliğine kavuşma yolunda olduğunu belirterek, 'İlçemizi geliştirecek bilgi ve beceriler kazanması için verilen eğitimler devam edecek' dedi.

Avrupa standartlarında yaşam
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Bu eğitimlerin ardından hayata geçirilecek projeler ile ilçemiz tarihi kültürel zenginliklerini koruyan Avrupa standartlarında yaşam kalitesine sahip bir ilçe olacak. Belediye personeli başta Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı ile diğer kurumların hibe projelerini hazırlayarak hibe yatırımlarını Döşemealtı'na getirecek' 3 gün sürecek olan eğitimin ardından katılımcılara sertifika verilecek.