Samsun'da akıllı kavşak akıllara zarar

Samsun'da akıllı kavşak akıllara zarar

Samsun'da Dikmen Caddesi'ni 100. Yıl Bulvarı ile buluşturan kavşakta kırmızı ışık ile yeşil ışığın yanma süreleri arasındaki fark, aylardır sürücülerin isyanına neden oluyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından devreye alınan 'Akıllı Şehir Trafik Güvenliği' uygulaması özellikle, Dikmen Caddesi'ni 100. Yıl Bulvarı ile buluşturan kavşakta sorunlara ve yoğun araç trafiğe neden oluyor.

Samsun'da trafik sıkışıklığını yüzde 52 oranında rahatlatacağı belirtilerek devreye alınan akıllı kavşaklar, trafikte araç sıkışıklığına ve daha fazla yoğunluğa neden oldu.

Mevcut trafik yoğunluğunu daha da artıran sistem, Dikmen Caddesi'ni 100. Yıl Bulvarı ile buluşturan kavşakta, uzun araç kuyruklarının oluşmasına sebep oluyor. Araçlar kırmızı ışıkta uzun süre beklerler, yeşil ışık kısa süreli yandığı için trafik akışı sağlanamıyor. Araç kullanıcıları da durumdan şikayetçi olduğunu belirterek, sistemin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini savunuyor. Zaman zaman isyan eden vatandaşlar kornaya basarak da duruma tepki gösteriyor.

SAMSUNSONHABER- ÖZEL HABER