Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan 24 Temmuz mesajı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan 24 Temmuz mesajı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Dağlı: 'Özgür basın güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru'

Mesajında, basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basının, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahip olduğuna dikkati çeken Samsun Valisi Zülkif Dağlı, gerek ülkede gerekse Samsun'da her alanda hedeflenen başarıya ulaşılmasında ve bu başarının halka her alanda olumlu yönde yansımasına basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve özverili çalışmaların büyük katkı sağladığına değinerek şunları kaydetti:

"Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.  24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanmaktadır. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan ve aynı zamanda kamuoyunun vicdanını da temsil eden basın mensuplarımız; her şart altında sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, milletin müşterek sesidir' ifadesi basının toplumu aydınlatma noktasında üstlendiği misyonu en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Bu vesileyle, tüm koşullarda büyük bir fedakarlık ve azimle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan 24 Temmuz mesajı