Artık lüks mü oluyor? Salı günü yine zam gelecek!

Artık lüks mü oluyor? Salı günü yine zam gelecek!

Benzin ve motorine gelen tarihi ve ilave zamlar bütün vatandaşların dikkat kesildiği konu olmaya devam ediyor. Vatandaş, önlenemeyen zamların ardından hayatın da pahalılaşmasına neden olan akaryakıta, bundan böyle lüks tüketim malzemesi olacağı gözüyle bakıyor.

Akaryakıta seçim sonrasında gelen peşe peşe zamların ardından vatandaş kara kara düşünmeye başladı. Birçokları araçlarını kullanmaktan vazgeçerken birçok vatandaş ise dolmuşa binerken dahi düşünmeye başladı. Buna rağmen gelen zamların durdurulamadığı akaryakıt için, artık lüks tüketim malzemesi olacağı yorumları yapılmaya başlandı.  

Salı günü için yeni bir zam daha!

Muhalefetin dediği gibi oluyor ve zamların sonu gelmiyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki tarihi zammın ardından bir süre duracağı tahmin edilen akaryakıt fiyatlarına yönelik zamlar tam tersine adeta uçuşa geçti. Önceki gün motorine yapılan 1 lira 55 kuruşluk zammın ardından benzin için Salı günü araç sahiplerini üzecek bir yeni zam daha gelecek!

Vatandaş vergide, akaryakıtta, dövizde, ÖTV'de ve daha pek çok kalemde gelen zamları hesaplayamaz duruma geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttırılması ile birlikte bu haftanın ilk gününe 6 liralık tarihi zamma rağmen zamlar durdurulamıyor.

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen ve önlemeyen zamlardan sonra, pompa fiyatındaki değişiklik vatandaşın günlük hayatındaki her şeyin de değişmesine ve katlanarak hayatın da zamlanmasına neden oluyor. Vatandaş, gelen zamların sadece bir yerden bir yere ulaşımın dışında, bu ulaşımın etkili olduğu pek çok kaleme bağlı olarak insan hayatını ilgilendiren pek çok ürünü etkilediği ve bu sınıfa giren bütün ürünlere zam gelmesine neden olduğundan akaryakıtın artık lüks tüketim malzemesi olacağı görüşünü dile getiriyor.

SAMSUN'DA 22 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki yükseliş sonrası önceki gün motorin fiyatlarına gelen zammın ardından bir yeni zam daha geliyor. Buna göre, akaryakıt fiyatları 25 Temmuz Salı gününden itibaren 2 TL daha artacak. Benzin grubunda yapılacak artış sonrası ise fiyatlar 37 TL'ye bir basamak daha yaklaşacak.

Peki Samsun'da güncel akaryakıt pompa fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte akaryakıt pompa fiyatları?

Benzin: 34,75 TL

Motorin: 34,65 TL

LPG (Otogaz): 13,56 ? 13,98 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

ÖZEL HABER -SAMSUNSONHABER