Samsun CHP'de kongre heyecanı! İl başkanlığı için kimlerin adı geçiyor?

Samsun CHP'de kongre heyecanı! İl başkanlığı için kimlerin adı geçiyor?

Kongre sürecine giren CHP'de partinin en üst makamı için seslendirilen değişim beklentileri il ve ilçelere de yansıyacak mı? Samsun'da Ekim ayında bitmesi öngörülen il başkanlığı kongresi için hangi isimler ön plana çıkıyor? Detaylar haberimizde?

Değişim, dönüşüm ve yenilenme söylemleri ile gündemde olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler il ve ilçelerde yapılacak olan kongrelere çevrildi. Şu ana kadar oldukça sık dile getirilmesine rağmen partinin en üst makamında görülmeyen dönüşüm ve değişim beklentileri Samsun'da gerçekleştirilecek olan kongrelerde yaşanabilir mi? Samsun İl Başkanı Fatih Türkel aday olacak mı? Adaylık için başka kimlerin adı geçiyor? İşte detaylar?

Samsun'da CHP İl Başkanlığı için yapılacak kongrede birçok kişinin adı geçerken bu süreçte sürpriz isimlerin de öne çıkacağı konuşuluyor. Birçok aday ismin konuşulduğu Samsun'da, Mevcut İl Başkanı Fatih Türkel'in yanı sıra, Eski İl Başkanı Av. Dr. Tufan Akcagöz, CHP İlkadım Eski İlçe Başkanı Metin Telatar, CHP Samsun Eski Gençlik Kolları Başkanı ve 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Burhan Saral, TMMOB EMO Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özdağ ve CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Abdullah Taşkın'ın isimleri şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı.

İlçeler 10 Eylül'de, il kongresi ise 15 Ekim'de bitecek!

Samsun'da 5 Ağustos tarihinde başlayacak olan ilçe kongrelerinin 10 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlanacağını belirten Başkan Fatih Türkel, 10 Eylül ile 15 Ekim tarihleri arasında ise il kongresinin  gerçekleştirileceğini belirtti.  

Aday olmaya davet etti!

Bizim bütün kongrelerimiz büyük bir şeffaflık ve büyük bir disiplin içerisinde geçtiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fatih Türkel, "17 ilçe başkanlığı ve il başkanlığına aday olurken de bu kutlu mücadeleye katkı vermek istiyorum demek çok önemli bir şeydir. Aday olmak isteyen bütün arkadaşlarımızın hepsine gönlümüz, kongrelerimiz, salonlarımız sonuna kadar açıktır. Ne kadar aday fazla olursa, Cumhuriyet Halk Partisi'nin dayanışma ve tartışma kültürü ile birlikte kongre heyecanı daha yüksek seviyede motivasyonu yüksek geçecektir. Bu nedenle ben bütün arkadaşlarımızı, gönlünden adaylık geçen bütün parti üyesi arkadaşlarımı geride durmadan, bütün yönetimlere talip olmaya davet ediyorum" dedi.

ÖZEL HABER -SAMSUNSONHABER